Андрей Райчев тотално изнагля: БСП ще свърши като СДС!

България отблизо

Социолозите Антоний Гълъбов и Андрей Райчев се обединиха в ефира на „Здравей, България”, около мнението, че имало политическа промяна в България, независимо от това, че не сме я виждали.

Андрей Райчев пък  заяви, че нямало наказателен вот. Българите не гласували наказателно. Просто не  приели алтернативата на Нинова и Йончева, тъй като била прекалено агресивна. Борисов изоставил всички „губещи окопи” и казал „Прошка”, добави той.

Според него, народът не искал „тая патаклама” на предсрочните парламентарни избори. „Българинът отлага, но не забравя. Това се случи. Прекалено рязкото, прекалено негативното: „Хайде сега веднага, бързо да ги махнем”, не мина”, каза още Райчев.

„Ако БСП се зарови в това, което уби СДС, тя ще свърши по същия начин.

Ако започнат да занимават обществото със себе си, съдбата им ще бъде същата”, прогнозира социологът, цитиран от Вести.бг.

Първо, да кажем на „социолога“, че вотът е наказателен. Това да гласуват само 25% от избирателите, които имат право на глас, е тотален наказателен вот. Той показва, че хората са отвратени от управляващите. От наглия грабеж на ГЕРБ, който Елена Йончева и БСП извадиха на показ. Всъщност, ако не бяха разкритията, които направи БСП за ширещата се корупция в кабинетите на властта, нямаше да има и 25% гласували, а много по-малко.

Защото хората първо, не вярват, че така наречената „Европа“ може с нещо да подобри техния живот. Напротив. Те са убедени, че Брюксел не иска да прави нищо добро за народите. Понеже видяха какво става с бизнеса  на превозвачите, който самият Брюксел смачка. И затова, съвсем естествено, „общоевропейската“ тема изчезна от сърцата и душите на хората. Българските граждани явно се насочиха към онова, което може да се промени в България. И тази тяхна насоченост, сигурно ще видим на следващите избори за местно управление. И, разбира се, най-ярко на приближаващите парламентарни избори.

Второ, хората искаха да накажат ГЕРБ, и в същото време нямаха достатъчно доверие на БСП. Трето, приказките на БСП и ГЕРБ, че ЕС щял да ни помогне с нещо, също отблъснаха хората. Защото българинът е прагматик. И той вижда, че същият този ЕС, който партиите възхваляват, не прави нищо за да се подобри житие-битието на хората.

Така че, ако БСП иска да върне доверието в себе си, трябва да взема повече самостоятелни решения. Да мисли как да се възстанови икономиката, без да се съобразява какво щял да каже Брюксел за това. Хората искат България самостоятелно да взема решенията за собственото си бъдеще. Без намесата на ЕС. Така, както Виктор Орбан защитава народа и страната си, така трябва да бъде и в България. Затова хората обичат президента Радев, защото виждат в него защитник на страната.

По време на предизборната кампания можеше с просто око да се види как първоначалният ентусиазъм, избухнал след разкритията на Елена Йончева, постепенно изстива, понеже нищо реално не последва в посока наказателно преследване на виновните. А БСП имаше злощастния жребий да влезе веднага в евровота, който изобщо не интересува хората, а много от тях имат негативно отношение и към самия ЕС.

Затова, единственият начин БСП да възстанови доверието в себе си, е да продължи да разкрива корупцията на ГЕРБ. Да бъде твърд защитник на българските интереси, особено що се отнася до посегателствата на Брюксел. Да провежда пробългарска, а не „проевропейска“ политика. Да предлага реални инициативи за възстановяване на българската икономика. Хората искат ние да не сме пионки на ЕС. Искат да не сме колония, а държава, която се развива самостоятелно. Която уважава себе си и другите също я уважават.

А Андрей Райчев, както винаги, тотално бърка.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Андрей Райчев тотално изнагля: БСП ще свърши като СДС!

  1. Ако наисътина се води по твоя акъл, с БСП е свършено ! Но дано в БСП са разбрали що за продажник си ти !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *