Андрей Райчев увърта: Обществото иска възмездие, но вотът на недоверие е безсмислен!

България отблизо

„Този вот на недоверие бе замислен преди ареста на министър Нено Димов. Но арестът беше много силен ход на Борисов, и сега за мен този вот изглежда вече безсмислен“.

Така социологът Андрей Райчев коментира в ефира на btv водната криза и вотът на недоверие към правителството.

Аз съм от тези, за които този арест е правилен и положителен. Това показва, че няма недосегаеми. Не разбирам обаче, защо Нено Димов продължава да лежи в ареста, след като вече не е министър. Ако беше действащ министър, да, щеше да може наистина да повлияе на разследването. Но сега той вече не е министър и не виждам смисъл да е в ареста.

За мен това няма да е последния арест. Обществото иска възмездие. Водната криза в Перник раздруса много правителството. Водната криза е сериозен проблем и изисква възможно най-бързо решение. Не може в 21 век да държим 100 000 души без вода.

Все пак си мисля, че вотът на недоверие няма да успее, а и нито една партия не е готова за предсрочни избори“, коментира Райчев. А и Корнелия Нинова няма да успее да събере необходимото мнозинство от 121 депутати, за да мине вотът на недоверие“, прогнозираха пред btv политолозите Андрей Райчев и Стойчо Стойчев цитирани от epicenter.bg.

Ако тези реплики на Райчев не са чисто увъртане, опит да се замаже проблемът и да се оневини правителството, не знаем какво са. Обществото иска възмездие. Вярно. Но обществото иска най-напред оставка на това правителство, което допусна множество кризи като последните са водната криза и замърсения въздух, от изгаряне на боклуци в страната.

А след оставката на цялото правителство, ново управление да търси персонална отговорност, включително и от премиера. Защото сега Райчев е много кръвожаден като иска още арести. Но правителството е виновно, че язовирите бяха занемарени, дадени на частни фирми да ловят риба, а водата им бе източвана от стотици частници, които се опитваха да произведат малко ток и да печелят на гърба на обикновените хора.

Да, обществото иска възмездие за тази невиждана наглост, с която бе ограбвана родината ни. Но питаме, кой премиер арестува министрите си, без да подаде оставка самия той, понеже той ги е назначил и им е дал възможност да вършат нелепости и безобразия?

Нали точно премиерът е виновен, че историк, хореограф и юрист управляват водите на България?! И че от много години държавата се управлява от напълно некомпетентни калинки?!

Ето затова са гневни хората. Защото управлението на ГЕРБ е сбъркано. И тази партия, заедно с нейния вожд, трябва вече да си ходи.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *