Андрей Слабаков: В ЕП видях и други хора с брада и мустаци, не всички бяха мъже

България отблизо
За Ска Келер не мисля нищо хубаво, защото ми се струва прекалено войнствено настроена. За Кристин Лагард и Урсула фон дер Лайен още нищо не мога да кажа, защото съм твърде нов.

Но мога да ви кажа, че в Европейския парламент видях и други хора с брада и мустаци и не всички бяха мъже. Такива са първите впечатления на евродепутата Андрей Слабаков от новите му колеги в ЕП, които той разкри в сутрешния блок на Нова Телевизия.

 

По думите му ухажването на жена вече се е превърнало в сексуален тормоз, което е като “номер от селските вечеринки“.

 

,,Няма европейски ценности, има само християнски ценности. Европейските ценности стъпваха върху християнската основа, преди да решат да ги махнат и да ги подменят с други неща“, коментира още евродепутатът.

 

,,Какво би казал баща ми, ако беше жив? Вероятно би ми казал, че не съм много нормален, защото ще се събера с лоши другарчета. В Европейския парламент е пълно с разни кариеристи и партийни функционерчета“, заяви Слабаков и увери, че ще работи само в интерес на България.

 

На въпрос дали България трябва да влезе в Шенген и Еврозоната Андрей Слабаков отвърна, че “би трябвало да влезем“, но още не е наясно.

„Тежка бюрокрация. На 3-ти бяха 12-13 часа гласувания. Ще свикна“. Така Андрей Слабаков обобщи  впечатленията си от работата на Европейския парламент.

Сред първите въпроси, които смята да зададе в ЕП, е и този защо има 2 парламента.

„Това мен като гражданин ме изумява. Преките разходи са 110 милиона евро на година, с непреките – 580 милиона“, подчерта Слабаков.

Основните теми, по които той обещава да работи са култура и земеделие.

Най-вероятно е виждал как се садят домати и това вече го прави специалист…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *