Антон Тодоров СКОЧИ срещу Елена Йончева: Но вижте КОГО насади в действителност!

България отблизо

В личния си фейсбук профил, бившият депутат от ГЕРБ и бивше герберско „острие“ Антон Тодоров, с гръмки  и яростни думи се нахвърли срещу Елена Йончева, в желанието си да я разгроми окончателно.

Какви са нападките на този „корифей“ на наглостта:

Припомняме, че през декември 2018 г. правителството на Борисов нарежда, без проведен търг за обществена поръчка, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и фирма „Автомагистрали“ ЕАД, да започнат изграждането на 134,14 км от автомагистрала „Хемус“.

Стойността на строежа е 1 милиард и 125 милиона лева. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Което с ДДС е около 1 милиард и 500 милиона лева.

И понеже сумата е огромна, Елена Йончева и нейният колега от БСП Георги Свиленски питат от доста време, всевъзможни министерства и ведомства, къде са договорите за това строителство и къде е обявена обществена поръчка за изграждането на този участък от автомагистрала „Хемус“.

Антон Тодоров, понеже е многознайко, който се мисли за по-добре информиран от държавните институции, се мъчи, цитиран от blitz.bg, да отговори на това питане чрез факсимиле от…журналистическа статия. Той така и не обяснява на хората с думи прости, в своето изявление във Фейсбук, защо строежът на този участък от автомагистрала „Хемус“ се прави без обявяване на обществена поръчка. Тоест, строеж за 1  милиард и 500 милиона лева държавни пари се прави на тъмно. Или поне с неизяснени параметри.

Тодоров показва някакво факсимиле и твърди, че това, което пише в него е истина от първа инстанция. Само че на въпросите на Елена Йончева трябва да отговори държавна институция – Агенция „Пътна инфраструктура“ или Министерството на развитието и благоустройството, а не всезнаещият Антон Тодоров. После, Тодоров не показва никакви договори, нито споразумения. Нищо. Само статия от неизвестен сайт.

Ето такива са „доказателствата“ на вездесъщия бивш гербаджия. А що се отнася до това, дали Гинка Върбакова е била съдружник с шефа на „Автомагистрали“ ЕАД, това не фалшива „новина“, а въпрос, който Йончева задава на властите.

И подозираме, че ако Тодоров продължава да твърди, без всякакво основание, че Елена Йончева произвежда „100% фалшиви новини“, то русата фурия ще осъди и него, както осъди, без да й мигне окото, и шефа на герберите Борисов.

Което означава, че вместо да изобличи своята герберска „Шайка“ или Елена Йончева, той ще разгроми…себе си! А ще пострада доста много и финансово. Защото, може и да го осъдят. Ако попадне на някой по-смел съдийски състав, присъдата не му мърда.

Ето и самото изявление на Тодоров във Фейсбук, заедно с факсимилетата:

„БСП са поискали от АПИ договора с „Автомагистрали“ ЕООД за изграждането на 134 км от АМ Хемус. Искат и от МРРБ рамковите споразумения на Автомагистрали с фирмите. Ето ги! Елена Йончева и Свиленски пак са чули-недичули – питат дали шефът на Автомагистрали е бил съдеужник на Гинка Върбакова. Не, никога не е бил съдружник с нея. Това е 100 % фалшива новина!“.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Антон Тодоров СКОЧИ срещу Елена Йончева: Но вижте КОГО насади в действителност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *