Атаката е тотална: И бившият президент Първанов СКОЧИ срещу Нинова!

България отблизо

Левицата няма шанс с тази политика на изолация и противопоставяне на всичко и на всеки. Това заяви в студиото на БНТ президентът Георги Първанов.

По думите му на БСП приляга да подаде ръка на всичко опозиционно. Той е доволен, че за първи път след подаването на оставката на Корнелия Нинова започва идеен дебат в столетницата.

Първанов е категоричен, че не е достатъчно да си силен опозиционер, а да дадеш заявка, че имаш идеи да управляваш.

Президентът уточни, че по негово време като председател на БСП не му е минавало през ума да изключва или да изолира някой. Той подчерта, че тогава е имало среда и атмосфера.

В политика е добре да приобщаваш, а не да воюваш, подчерта Първанов.

По повод отношенията между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, той заяви, че не може при всеки повод да има противопоставяне от двете страни на Дондуков, тъй като това сваля доверието в институциите.

Ако това продължава така, не смея да мисля какво ще роди българската политика, изтъкна Първанов./news.bg/

Изобщо не е работа на Георги Първанов, който изостави партията, на която бе председател и която го направи президент, сега да скача срещу Корнелия Нинова и БСП в момент, когато е необходима консолидация. Когато структурите тръгват на много важни местни избори. Когато вътрешната опозиция в БСП, подхранвана от мегаломанията на Борисов и други задгранични представители на западната олигархия, се опитва отново да разгроми БСП и да я превърне в послушно оръдие на западните интереси. Не е негова работа да критикува Нинова и БСП, още защото не остана да защитава партията, която го направи политик, а тръгна да прави друга партия, която да къса членове от най-старата и традиционна българска партия – тази на социалистите.

Наше задължение е, като хора, които искат България да е социална държава, да спасим БСП. Да я изтръгнем от лапите на статуквото, което иска да я претопи. Корнелия Нинова, Румен Овчаров, Стефан Данаилов и много други се борят точно за това. Така че ако не им помагаме, поне да не ги оплюваме. Това е най-малкото, което можем да направим.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Атаката е тотална: И бившият президент Първанов СКОЧИ срещу Нинова!

  1. По нищо не се различава старата номенклатура в БСП,към която принадлежи и Първанов,от Бойко Борисов!Червените олигарси,партията ГЕРБ и така наречената „опозиция“ в БСП са едно и също.Очевадно е!Едните действат като „спасители на партията“,а Боко с бухалките.И едните и други се борят за КОКАЛА!Е Нинова им го каза и на едните,и на другите,че,меко казано,се оляха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *