Безумие! Дончев, кой ще плаща СМС-а на пенсионерите, ако отидат за хляб? А на тези, които нямат телефон?

България отблизо

Идват и по-тежки карантинни мерки от взетите в момента. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.  „Ако се наложи може да се вземат и по-тежки – тотално карантиниране на рисковите групи – възрастни хора и такива с хронични заболявания или излизане само с декларация или СМС ще се вземат“, отсече той. 

“ Ние от дни разработваме виртуална система. В рамките на седмицата ще я представим. Тя ще е достъпна за гражданите. Там всеки ще може да проверява, ако има симптоми, дали е бил в контакт със заразен например“, заяви Дочнев.  „Това ще може да се изтегли като приложение на мобилния телефон. Там може да се отбележи, че излизаш например. Тази система ще бъде представена в четвъртък“, каза вицепремиерът.

„По-строгите мерки са планирани все пак, готови са като документи, просто не са задействани. Основно става въпрос за ограничаване на причините за излизане – например да са само до аптека или магазин или по работа“, каза той.  По думите му в никакъв случай не трябва да се допуска струпване на хора.  „Ако се водим от опита в Азия, всичко трябва да отмине до 3 месеца. Следим непрекъснато какво се случва в другите страни. Следим и всички научни публикации. Основните въпроси си въпроси са колко заразени, колко починали и колко време“, казва той. „Мярката 60/40 се прилага почти навсякъде. Няма безспорна мярка“, смята Дончев.

А ние питаме: Колко ще струва СМС-ът?

Кой ще го плаща?

Какво ще правят най-бедните, които нямат телефон?

Ще се подслушват ли всички във всеки миг да се знае къде са? /Това е вторият вариант на следенето по телефон/

Под домашен арест ли сме?

И кой ще гарантира, че подслушването ще спре след карантината?

Или ще бъдем вече под вечно наблюдение?

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *