Белгийски екс премиер заплака, че статуквото изпуска властта в ЕС! И обвини Владимир Путин!

Свят

Налице е организиран опит от страна на Русия за разрушаване на ЕС.

Това заяви пред в. „Tаймс“ Ги Верхофстад – председател на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП и бивш министър-председател на Белгия.

„Смятам, че Брекзит е само един елемент от по-мащабна картина. Според мен всички са съгласни, че имаше външна намеса в дебатите за Брекзит. Сега виждаме нещо подобно на европейско ниво“ – коментира белгийският политик.

По думите му, опитите за такава намеса винаги идват от Москва.

„Това винаги е Русия. Вижте Фарадж – това е Русия. Освен това, привърженик на твърдия Брекзит иска да оглави британската консервативна партия. Смятате, че сам твърде подозрителен? Виждам организиран опит европейският проект да бъде разрушен напълно“ – допълва Верхофстад

Според него, ако европейските лидери не успеят да спрат вълната на популизма, подкрепяните от Русия националисти може да разрушат ЕС, ако не след предстоящите европейски избори, то след изборите през 2024 г.

Изказванията на Верховстад и други брюкселски политици повдигат въпроса защо ЕС и САЩ толкова много се страхуват от Русия и я обвиняват в какво ли не? Всичко е много просто. Когато дадена държава или съюз са пред разпад, както е в случая с ЕС, или са пред фалит, както е в случая със САЩ, те винаги търсят външни врагове. И по този начин се опитват да отклонят вниманието на хората от острите вътрешни проблеми, които съществуват в съответната държава или съюз.

А в ЕС има проблем. Това е диктатът, който Брюксел се опитва да наложи на всички 25 страни-членки с едно – две изключения. Това е желанието на Брюксел да колонизира европейските народи и да ги използва за своя облага. Това е фактът, че колкото повече Брюксел нарича ЕС „общност“, толкова повече феодалната зависимост на държавите от центъра става по-голяма. И понеже европейските народи не искат да гласуват повече за така наречените либерали и демократи, тоест за сегашното либерално статукво, което се опитва да превърне Европа в колония, то веднага започват писъци, че Евросъюзът щял да се разруши.

Но нека да му кажем на този Верховстад: Той като „либерал и демократ“ сигурно знае, че „никъде не е писано кой точно трябва да управлява в ЕС. Така наречените „либерали и демократи“ са партия като всяка друга. И ако хората не ги искат, то те трябва да си заминат. Защото могат, и трябва да управляват и хората, които искат ЕС да е съюз на суверенни държави, а не на робски провинции. Ще добавим само, че според бившия белгийски премиер, Владимир Путин бил виновен за това, че властта се изплъзва от ръцете на либералното статукво. Само че какво общо има Владимир Путин с неистовата жажда за власт на „либералите“, които искат да диктуват своята воля на суверенните европейски държави? Ето по този въпрос Верховстад не дава никакви разяснения.

И ако либералните брюкселски евроатлантици не спрат да тласкат народите по тази гибелна плоскост към нов феодализъм, то европейските народи ще изгонят евроатлантиците от Европа веднъж и завинаги. И това време не е далечно. Напротив, съвсем близко е. Защото народите не искат повече да се подчиняват на чужди и убийствени заповеди.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *