Беновска „погреба“ Радев и Нинова: Кои сте вие, че искате властта? Не виждате ли, че си отивате?

България отблизо

По време и след евроизборите много въпроси към Радев и Нинова очакват отговори. Председателката на столетницата БСП Корнелия Нинова се опита да отговори за личния си провал срещу Борисов, като направи „политически шпагат“ между пеещите й Осанна и критикуващата я опозиция на конгреса на БСП, но не й се получи, изрева в свой стил Беновска.

Не защото е политически подпухнала от политически грешки, загуби и неуспешни опити да приватизира БСП за себе си, както присвои парите и активите на  „Техноимпекс“. А, защото Нинова не е майсторка в „шпагата на политическия пилон“ , нищо че иконата на БСП Стефан Данаилов и подсказа , че трябва да стане по-сексапилна . Нинова не е майсторка и  в „шпагата на политическия футбол“ и не успява да вкара „политическа дузпа“ на премиера Бойко Борисов, нищо че го викаше зад вратата на НС да се разберат, както го формулира тя – „като мъже“. Та, ако Нинова не „над-шпагати“ на местните избори грациозната политически Фандъкова, „Язък“, както би казал герой от турски сериал, а историята би произнесла Sic transit gloria mundi /б.пр. – така преминава световната слава/. И тогава, ако Гергов, Дъбов, Миков, Мерджанов, Янков, Станишев, Жаблянов не се хванат светкавично на работа заедно, филмът „128-годишната БСП“ може да завърши с надпис КРАЙ на черен фон и лампите да светнат на празна зала.

Обединителят на нацията по конституция Румен Радев , пък, говори за какво ли не, дори и че „Народното творчество показва жизнеността на българския дух и традиции“, но не отговаря на най-важния въпрос на народа – какво е родството му с БСП и на кого е президент, всъщност?

Радев направи преди година „коремно възлизане“ на лост, но няма сили да „въззлезе“, като президента на Русия Владимир Путин пред цялата нация и за отговаря на всички въпроси, 4-5 часа на живо. А Радев се крие в записани , с услужливи въпроси и с назубрени отговори интервюта, приличащи на „pot pourri / б.п. музикална китка от оперети“, подбрани в удобството на неговия регистър от октави на битов комфорт в президентската цитадела.

И ето, например, един въпрос, на който Радев и Нинова са длъжни да отговорят , светкавично, гледайки ни право в очите и с честна ръка на сърцето си: На какво основание искате, Радев и Нинова, но и можете ли да управлявате България?

Аз съм Беновска. И питам.

А ние пък питаме.

Коя си ти Беновска?

И от името на кого питаш?

Tagged

7 thoughts on “Беновска „погреба“ Радев и Нинова: Кои сте вие, че искате властта? Не виждате ли, че си отивате?

  1. Еххх завистта е голямо прокоба ,на някой който не му е изгодна ИСТИНАТА може само да Плюе по другите а иначе това говори за слаба Интелигентност….

  2. На тая Беновска (случайно я видях за пръв път в живота си по ТВ-то точно по време на това безсмислено словесно жонгльорство) метафорите ѝ са плоски и непонятни – някакви „шпагати“, „политически пилони“, „политически дузпи“ (това пък последното к’во ли трябва да значи? :-), „турски сериали“ – изобщо, неясен словесен „тюрлюгювеч“ 🙁
    И, Беновска, това НЕ е „най-важният въпрос на народа“ – какво е „родството на радев с БСП“. Има други, по-важни въпроси, например, кой уважаващ себе си купувач ще плати 3 милиарда лв. за чертежи на непроизведен продукт, пък бил той и американски изтребители? А на пенсионерите пенсиите все са си по 200 лв.?!

    1. И не само това !? Беновска много добре знае , че и Борисов е бивш комунист , при това , не какъв да е , а комунист , трето поколение ! Приет в БКП , още на осемнайсетгодишна възраст , сополанко ! Знае се и кои ставаха членове на БКП , на такава възраст ! Само верни , комунистически издънки , какъвто е и Борисов ! Но нали се плаща добре , защо да не се опита да ни лъже госпожата !? Само , дето не е познала , тъй като много от нас добре знаят що за птица е е Борисов !?

  3. Беновска, защо не се погледнеш в огледалото, преди да си показваш изкривената от злоба и от политическо чукане мутра? Подлога на всяка власт като тебе няма право да критикува който и да е политик и още по-малко действащият президент на републиката, която твоите господари унищожават с невероятни темпове.

  4. Беновска се пита на кого е президент Румен Радев… Но, тя трябва да знае, че целокупният български народ знае, че Радев е президент на целия български народ ! Това, че често пита властниците защо правят така, че на мнозинството не се харесва, влиза в неговите прерогативи – Той е Държавен глава и има това право !
    А за журналистическите брътвежи ще кажа: Кучетата си лаят, но Керванът си върви…

  5. Квазимодо-то на давателната журналистика няма как да не произвежда злоба и изкривени представи срещу противниците на своя благодетел. Нали трябва да си заслужи манджата-буламач?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *