Бивше суперченге разкри: Арестът на Митьо Очите се използва като политическа бухалка! Наговориха куп лъжи!

България отблизо
Българските служби за сигурност са инструмент на политическите партии, а случаят на Митьо Очите се използва за разчистване на сметки.
Това заяви в студиото на „Тази утрин”, бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Той допълни, че Димитър Желязков отдавна е известен с криминалните си деяния и винаги е бил под наблюдението на МВР.

 

„Никой служител на МВР не би си позволил да остави подобна личност без оперативно внимание. Оперативното наблюдение обаче посочва, че с него има свързани лица с политическа окраска, тогава ръководството на тези служби е взело решение да се направи реализация не по Митьо Очите, а умишлено да бъдат компрометирани представители на политически партии, които са в опозиция и могат да се явят алтернатива при едни избори”, посочи Стойчев.

 

Бившият шеф на ЦСБОП коментира връзката между Иван Владимиров – бивш служител на МВР и настоящ съдружник на Митьо Очите в охранителната фирма „Аркус-Сигурност”.

 

„Имаме Закон за частната охранителна дейност, който позволява службите за сигурност да контролират тези фирми, не може да се говори, че криминално проявено лице може лесно да попадне в такава фирма, не е сериозно”, заяви Стойчев и допълни, че след 90-те години на миналия век има много случаи, в които бивши служители на МВР са попаднали в частния охранителен сектор и работят с криминално проявени лица.

 

Според Стойчев фактът, че дъщерята на Владимиров е юрист в МВР, а синът му е зам.-шеф в затвор е достатъчен конфликт на интереси, който трябва провокира службите да проверят обстойно фирмата „Аркус-Сигурност”.

 

„Неспособност, некомпетентност и корупция е целият преход. На върха на пирамидата са политиците, малко по-надолу са хората от държавния апарат и на най-ниското ниво са криминалните елементи – конфликт на интереси във всички посоки”, заяви бившият шеф на ЦСБОП.

Tagged

3 thoughts on “Бивше суперченге разкри: Арестът на Митьо Очите се използва като политическа бухалка! Наговориха куп лъжи!

  1. Митьо Очите е една удобна дъвка, която управляващите с удоволствие ще мляскат в послушните медии, поне до края на годината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *