Бившият дипломат Илиян Василев взривяващо: Русия превзе България чрез Борисов!

България отблизо

Имаме уникални мозъци и вълшебници в IT сектора. Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че образованието става все по-добро.

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира обявеното от МВР залавяне да човека, източил данните на 5 млн българи от масивите на НАП, предаде Канал 3.

“Образованието става все по-добро, особено в сферата на информационните технологии имаме истински вълшебници. Много са млади и кадърни и вчера като задържахме един от хората, такива тежки киберзащити, толкова мощни познания и умения има, че ако работи за държавата, ще е добре”, каза премиерът.

Горанов, трябва да се помисли как такива вълшебници, тези деца да работят за държавата, поръча Борисов на финансовия министър.

Срещу нас имаме уникални деца, защото това е младеж. Подготовката им в тази сфера е много добра и е на над световно ниво”, заяви премиерът.
„За политическите субекти ще кажа, че само чакат нещо да се случи, за да започнат да правят коментари. А НАП предоставя над 114 услуги за гражданите. Винаги една защита е по-слаба, ако някой тръгне да я напада“, завърши премиерът Борисов.

Не успявам с анализите. Но призовавам Дневник, Капитал и всички нормално мислещи хора у нас да не се вързват на тези хибридни операции на руските специални служби и да усилват и транслират безкритично мнения на ”автора” на нападението, каза бившият дипломат и човек на Иван Костов – Илиян Василев.

Само пълен невежа може да се върже на теорията за белия хакер, самостоятелно и независимо действащ от Русия, осенен с ярки демократични и западни ценности, който е разтревожен че правителството ни е корумпирано или скапано. Това е изкусна масова психотерапия, която работи върху „свободата на словото“ претенцията на журналисти.
Нарочно вкарват Нова ТВ, която отдавна не е флагман на демокрацията, но за да вържат нещата вкарват и Капитал.

Жалко е действително – но ДАНС и службите бяха умишлено неутрализирани и за това нямат капацитет.

За това призовавам професионалните анализатори на политически рискове и особено на руските такива да се включат онлайн в мрежите за да защитят страната от хибридната атака на ГРУ.

Ако имаше такъв хакер действително в Русия, и Кремъл беше против, на следващия ден щеше да бъде в затвора или да изчезне.

Сега могат да му спретнат някакъв показен арест за легенда, но това е човек, който работи с руските спец служби и най-вероятно ГРУ защото те са шапката, изрева  бившият човек на Иван Костов Илиян Василев във Фейсбук

Tagged

1 thought on “Бившият дипломат Илиян Василев взривяващо: Русия превзе България чрез Борисов!

  1. ДОКАТО СОРОС ПРЕВЗЕМА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ТЕБ И ДРУГИ КИРИАК СТЕФЧОВЦИ !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *