Бивш зам. министър: ЕС остави държавите да се справят сами с пандемията!

България отблизо

„Голямото разделение и напрежение започна още преди 5 години в момента, в който бежанците тръгнаха към Германия. Тогава европейските държави започнаха да се спасяват поединично. Това разделение продължи и в момента се вижда неговия пик“.

Така бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев коментира епидемията от коронавирус пред Bulgaria ON AIR.

По думите му всяка една от страните членки е оставена от Брюксел да се оправя поединично с пандемията.

„Всяка една от държавите се изолира все повече. И европейските лидери, и европейските граждани започнаха да привикват с това. Рано или късно това напрежение ще избие отнякъде“, заяви още бившият зам.-министър.

Според него, това е проличало и при обсъждането на финансовата рамка, в която всеки е мислил как да спасява първо себе си и това е довело до тежки изказвания от страна на Испания и Италия, които са най-засегнати, за това, че ЕС като идея е поставен на карта.

Керемедчиев допълни, че основният проблем ще се появи след 3 месеца, когато бъдат изчерпани финансовите ресурси на страните членки, пише в свой материал информационния портал „Епицентър.бг“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *