Бивш парламентарен шеф нахока БСП: Не сме в съюз с ДПС и никога не сме били!

България отблизо

Абсурдно е да се твърди, че сме се съюзили с ДПС. Те направиха смислени предложения за субсидиите и няма нищо лошо такива предложения да се подкрепят. Не разбирам защо всички в последните дни ни пришиват към ДПС.

Това каза в предаването „Офанзива“ с Любо Огнянов по Канал 3 депутатът от ГЕРБ  и бивш парламентарен шеф Димитър Главчев.

Ние имаме коалиционно споразумение с патриотите и го спазваме на 100%. За мен по-сериозните проблеми са в малката коалиция. Сега обвиняват премиера Бойко Борисов, че не се е явявал на коалиционен съвет. За мен първо в Обединени патриоти трябва да се съберат тримата и тогава да се осъществи голям коалиционен съвет“, разкри бившият председател на парламента.

Що се отнася до партийните субсидии, нашата позиция е ясна и трайна още от 2016 година. Тогава на референдума над 2,5 млн. души се произнесоха по темата. Това са адски много гласове. Ние ще се съобразим с волята на нашите работодатели – гражданите. Аз съм на мнение, че ако сега се проведе същия референдум, още повече хора ще гласуват за партийна субсидия от 1 лев. Това се дължи на театъра, който се разигра от БСП с подаването и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. Хората се дразнят на тази неща, допълни Главчев.

„Може да има финансиране на партиите от юридически лица, но то трябва да бъде при изключително строги правила и напълно изсветлено. Процесът трябва да бъде изключително прозрачен./epicenter.bg/

Димитър Главчев много добре знае, че ако има финансиране от фирмаджии първо, процесът не може да е прозрачен. И второ, партиите ще бъдат принудени да изпълняват волята на въпросните фирмаджии. Така че, финансиране от „бизнесмени“ не бива да се прилага в нашата сегашна действителност, когато всичко се купува и продава. Даже националните ни интереси.

А приказките на Главчев, че не са в съюз с ДПС се опровергават от самата практика. Факт е, че всички по-важни решения, които ГЕРБ прокарва в парламента са станали реалност с помощта на ДПС. За какво говори това, ако не за някакво негласно споразумение?! Затова Главчев по-добре да не се опитва да манипулира хората как ГЕРБ са чисти и бели и винаги сами си гласуват законите, а и не зависят от никого. Зависят! И от ДПС, и от своите западни господари.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *