Бивш премиер приватизатор с изненадващо послание! Ето каква е тайната му мисъл!

България отблизо

В телевизионно предаване по Канал 3,  бившият премиер Иван Костов посочи, че въпросът за бъдещето на Европа става много остър.

„Все повече стават проблемите, които разделиха Европа. И един от тях е напускането на Великобритания. Защото напускането на британците става, понеже англичаните не приемат напъните на  либерален Брюксел да ликвидира националните държави и да създаде на тяхно място Европейска империя“, допълни Костов.

Ако Европа върви към федерализация, това ще срещне сериозна съпротива, смята великият приватизатор. Въпросът е в това каква позиция ще заеме България.

Според Костов, най-голямото геополитическо предизвикателство пред Европейския съюз е напускането на Великобритания.

„Аз мисля, че най-големият геополитически проблем за нас е излизането на Великобритания от ЕС“, заяви Иван Костов.
Очевидно е, че Великобритания ще излезе, бе категоричен той.

И предрече, че премиерът Борис Джонсън и консерваторите, ще спечелят предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Костов допълни, че се е стигнало до Брекзит след изказвания от Брюксел за създаване на европейска федерация. А европейските държави, според него, изобщо няма да са съгласни, както елитите, така и народите, да ликвидират своите страни с многовековни традиции, за да станат нечий федерален окръг.

Бившият премиер постави и въпроса какво всъщност иска България като една от най-древните държави на Стария континент – дали иска да бъде в покрайнините на някаква нова „Европейска“ империя или иска да продължи своята славна история.

При тези Костови „анонси“, не можем да не си помислим, че бившият седесар е решил да ни „извади“ от ЕС, за да ни вкара някъде другаде. И като имаме предвид неговата, вече по-малко „евро“, а повече „атлантическа“ ориентация, няма как да не се запитаме дали Иван Костов не е решил да ни направи „твърди“ американци. И да се опита да ни тласне към САЩ.

Ами бързо се ориентира човекът. Видя, че САЩ и ЕС започват да се карат и да се правят на конкуренти, и хоп, веднага взе да призовава като Пасито, да ударим гъбата на Брюксел. И да влезем в единствено верния съюз със САЩ.

Затова човек трябва да мери десет пъти, когато си има работа с такива хлъзгави „послания“. И то изказани от най-яростните едновремешни привърженици на ЕС . Но…времената се менят, както казва нашият Апостол Васил Левски. А ние виждаме с удивителна яснота, че и втората част на неговата мисъл е вярна – някои хора много бързо се променят, в унисон с бързо бягащото време.

Променят се, но не в желаната от народа посока. А в посоката, която им носи най-много дивиденти. Така че, не! Не му вярваме! А що се отнася до ЕС, и ние искаме да избягаме от него като британците. Но не за да се съюзим със САЩ. Ние и сега сме в съюз с тях, но полза от това – никаква.

Искаме да сме приятели и съюзници с Русия. Понеже само тя през вековете, а и сега, се опитва да ни помогне. И защото за руския човек думите приятелство, дружба, братство не са просто думи. Те са свещените устои на славянския свят. Такъв, какъвто и ние искаме да го видим.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *