Бизнесмен: Стига с тоя болшевишки хленч държавата да ни помогне! Като стоите вкъщи, оползотворете времето. Направете ремонт, почистете, недейте да хленчите!

България отблизо

Няма сектор който да не пострада. Въпрос на гъвкавост на предприемачите е. Мен ме притеснява този страх, този болшевишки устрем – държавата как да ни помогне. Ако човек е по-бърз, по-мъдър, ще започне да прави ремонти, които е отлагал, ще използва това време. Ще използва своите хора, место външна фирма. 

Така Красимир Дачев коментира икономическия аспект на ситуацията с коронавируса у нас и призивите на редица бизнесмени за помощ от държавата в ефирна на bTV.  Моят бизнес е в много тежко положение от края на септември. Аз продавам борсова стока. Борсите сега са надолу. Всички хора знаят това нещо, търсим вътрешни икономии и така. Затова казват старите хора, помогни си сам, за да ти помогне и Господ, каза още Дачев.

Какви са тези, които се правят на капиталисти, а после след първата седмица започнат да реват за помощ на държавата, зачуди се още бизнесменът.  Той коментира и казуса със запасяването с тоалетна хартия. По думите му, от октомври са започнали да се увеличават запасите по пристанищата в Европа на целулоза, от която се правят хартията. В момента навсякъде се бият за тоалетна хартия, а сега е 24 годишно дъно на цената на целулозата, от която се произвежда тоалетната хартия.

„Не е толкова страшно. Това е една малка пречка. Ние се разглезихме, защото го няма поколението, живяло през войните. Ако то беше живо, щеше да ви каже. Аз съм ходил с купонната книжка, когато ти дават литър олио и два хляба за седмица и това е. Трябва да бъдем по смирени. Защо правим такава драма“, бе категоричен Дачев.  „Държавата може да помогне, давайки някаква базова линия на защита, но не може да реши всички проблеми. Но разбира се в зависимост от степента на обществена организация и силата на икономиката държавата може да помогне на някой, който сам си помага и да реши някои проблеми“.

Абе Дачев, абе бизнесмене!

С какви пари да започнат хората ремонта?

Те не знаят ще работят ли утре, ще получат ли заплата.

Откъде да купят материалите, като магазините са затворени?

С какво да го купят?

Що за обвинения, че сме имали болшевишко мислене?

Просто искаме да оцелеем!

Досега държавата ни доеше, време е да върне част от заграбеното!

А ти си гледай бизнеса и не се меси в празните ни портмонета.

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Бизнесмен: Стига с тоя болшевишки хленч държавата да ни помогне! Като стоите вкъщи, оползотворете времето. Направете ремонт, почистете, недейте да хленчите!

  1. ,,Сития на гладния вяра няма“ е казал народа!Да ме извинява г-н Дачев,но ако той и съпругата му очакват на 20то число да си вземат заплатите,а дали ще ги получат,хайде да кажем 1500лв., за да могат да си платят тока,парното,водата,напълнят хладилника,таксите за градина и яслата,лекарствата на възрастните си родители,кредитите……..Опс,останаха ли пари за ремонт?А следващия месец като са в неплатен отпуск, за разлика от платените 45 депутатски дни,ще имат пари за храна?Ремонти?Хаха,хехе?

  2. Не знам колко е празно портмонето на Славова,но изречението „Държавата до сега ни диеше “ не е вярно и госпожата знае това.До сега ни доеше ГЕРБ И ВЪПРЕКИ ТОВА НЕ СИ ПОЗВОЛИ ДА УВЕЛИЧИ ДАНЪКА.И както ни доеше а пълнеше гишите на определени хора,не си позволи да пипа данъка.Най бедната държава ,най ниският данък.Франция,страната с най голяма демокрация данъка е около70% и плаща цялата пенсия на починалата съпруга /суприг.Държавата ще помага там,където има нужда и колкото има възможност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *