Бойко Борисов: Не мога да слагам милиционер на всяка дупка!

България отблизо

Ако с промени законодателни може да се подбори работата на НСО, това би било добре, но трябва да се прави спокойно и от експерти.

Това е мнението на премиера Бойко Борисов във връзка с тезите, които се чуха последните два дни след инцидента с автомобил на службата, при който тежко пострада 14-годишно момче.

За съжаление, на всеки може да се случи… никой не е гарантиран, посочи Борисов за инцидента. Той заяви, че повече го е яд за момчето и искрено страда за него.

Коментарите за работата на служба НСО обаче Борисов би предпочел да си спести, особено в този момент. Службата си има принципал, посочи премиера, визирайки това, че Национална служба за охрана се намира на пряко подчинение на президентската институция. Затова и според Борисов всяко едно негово мнение днес би могло да се изтълкува като упрек, заяждане или атака. Премиерът защити обаче и институцията, и службата от медийни атаки, посочвайки, че нямат никакво значение въпросите точно кой се е возил във въпросната кола на НСО, преди или след инцидента. Президентът ли е направил това, запита Борисов и изказа възмущението си от заглавия от типа „гавазите на Борисов“.

Според Борисов, за да се спре по някакъв начин войната по пътищата, цялото общество трябва да се включи, включително и със сигнали. Това, което е могло да се направи до този момент – и видеонаблюдение, и увеличени глоби за нарушения по пътищата – е направено.

Не мога да слагам милиционер на всяка дупка„, заяви Борисов след въпрос и за втория тежък инцидент от вчера в столицата, при който отново загина дете. Премиерът припомни обвиненията за полицейска държава от първия му мандат.

Така че, ако се правят промени в работата на НСО, те трябва да бъдат направени от експерти, е мнението на Борисов, който изрично посочи, че е наясно с подтекста на всички задавани му въпроси и не желае да влиза в него. Нека да мине една седмица, тогава ще обсъдим темата с конкретни мерки, заяви Борисов./Източник news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *