Бой за двореца на царя! Цар ли е и има ли изобщо дворец? Или пак сме на пързалката?

България отблизо

Частната собственост на нашия цар беше отнета по един недопустим начин. Политическата ни класа безпардонно  употреби съда и върна  дворецът „Врана“ на държавата!

Дворецът е лична собственост! Това е домът на Симеон Сакскобургготски. Там е роден, там е израснал като дете, там са най-милите му спомени, каза почти разплакана адвокат Ели Христова, която защитаваше интересите на Симеон по делото, в която той искаше да си върне двореца „Врана“. Има документи, които показват, че неговият дядо е купувал тази земя. Парче по парче, влагал е пари, за да осигури семейството си.  Държавата няма нито един документ, който да показва, че е отделила един лев за двореца и земята, допълни юристката..

 „Лъжа е, че царското семейство не е притежавало частна собственост. Огромна лъжа е, че  дворецът „Врана“ е построен с държавни пари.

 Държавата конфискува  имота „Врана“ през 1946 година и го съсипва, защото не го поддържа.

В момента у нас се извърши огромно беззаконие!  Държавата реши да се саморазправи с царското семейство и да му вземе двореца!. Това дело тотално корумпира съда и България. Затова младите хора не искат да остават да живеят в България, защото тук цари беззаконие и се отнема свещеното право на частна собственост“, категорична беше адвокат Христова.

Адвокат Мариана Попова, контрира, че  дворецът „Врана“ е държавна собственост и е доказано с документи. Държавата категорично  не е оказвала никакъв натиск на съда. Тя има право да защити своите имоти и своите интереси.  Останалите дела, за „Царска Бистрица“, за „Сарагьол“, също показаха недвусмислено и категорично, че всички тези имоти са държавни, защото средствата за купуването им и поддръжката са дошли от държавния бюджет. Няма нито едно писмено доказателство, че Фердинанд или Борис са купили поне един квадрат земя с частни средства. Фамилията е дошла в България да я управлява и са й дадени имоти за ползване, а ги е поддържал с данъците си българският народ“, заяви Попова.

 А народът онемя, докато двете се надвикваха.

Този път няма да коментираме, а само ще зададем няколко въпроса.

Ако семейството на Сакскобургготски има документи за собственост, кой съд, пък дори и българският, би посмял да им отнеме имотите, знаейки, че това най-малкото ще предизвика международен скандал?

Българските президенти и сега живеят в резиденция, но като им свърши мандатът си събират багажа и се прибират по домовете си.

Можете ли да намерите поне един млад човек, който е напуснал страната точно защото не са върнали двореца на царя?

Какво ще се случи, ако наследници на султаните и бейовете започнат да водят дела за имотите, в които са живяли по време на робството, пардон присъствието?

И последно кому беше нужен поредния скандал в края на август?

Страстите са нажежени. Патриотите се цепят и се обвиняват един друг.

Коалицията се цепи.

Издънка след издънка клатят държавата.

Министри и Борисов треперят пред септемврийските бунтове.

Народът е разделен като никога досега.

И изведнъж се вкарва нова битка. Между монархисти и републиканци.

Важното е да се отклони вниманието от проблемите.

И хората да се донастроят един срещу друг, вместо заедно срещу мъчителите си.

Ама то и хора не останаха…

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Бой за двореца на царя! Цар ли е и има ли изобщо дворец? Или пак сме на пързалката?

  1. Дворецът е на народа! Царското семейство не е купувало със собствени средства нито 1 квадратен метър земя! Вън на лъжецаря от България! Не пада по-долу от дядо си Фердинанд, алчен, безскруполен, лицемерен!

  2. Докато минат изборите, ще ни занимават със царя и пъдаря! Ще измислят болести зарази, нека Бог ни вразуми и пази от продажници народни от лъжци и крадци които оставиха народа в беднотия да затъне до шия!

  3. Ами защо по същата логика внучката на бай Тошо не си поиска Бояна. И той е живял в резиденция Бояна. Така всеки ако си поиска мястото където е живял до къде ще стигнем. А и какъв цар е, на кого е цар?

  4. Ние, Българите, изгонени от шайката герб в чужбина каза:

    Наследствените имоти на дядо му са в някаква забравена германска губерния,
    ако е останал и камък от тези два консумиращи търбуха дядо и внук.
    Навремето събираше измета на българския народ около себе, забягнали на запад-……
    сега те да му съберат пари за вечното му завръщане в ловните сакскобурготски полета на германия.
    Да върне парите от продажбите на задигнатата българска дървесина и да го натирим откъдето е дошъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *