Борисов бесен! Някой иска да правим избори, за да няма пари за пенсионерите

България отблизо

Кое е в колапс – парламентът работи, а в хазната има милиарди повече. Живеем повече от добре!

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, който инспектира новостроящия се участък от автомагистрала „Хемус“ край Буховци, предаде „Фокус“.

“ДПС това ли ги е яд – че контрабандата от 34% слезе под 5 и, че бюджетът за новата година, в следствие на борбата на институциите, донесе милиарди повече в хазната?

Само преди 2 години кабинетът „Орешарски“ източи банките, съсипа ги и платихме близо 7 млрд. след това. Нали помните? И заварихме дефицит в бюджета около минус 4%. Сега за следващия бюджет половин милиард повече има за образование, половин милиард повече за здравеопазване, 10% отгоре върху заплатите на полицаи, военни, съдебна охрана, лекари, всички. Половин милиард повече за общините. 150 млн. повече за хората с увреждания. Да продължавам ли? Кое е в колапс?“, попита той. По думите му искането за оставка на правителството от страна на опозицията е нормално.

„Ами ако ние сме в опозиция – какво ще кажем? Има на 4 години избори, правят се, печелиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 милиона – само сметнете за Коледа и Великден отиват по 100 милиона за пенсии. Пенсиите се увеличават сега. Кое е в колапс – БСП и кой? Кои са в колапс? Ето, аз ви казвам факти – събрани пари в повече от институциите“, коментира премиерът. По думите му, когато са се правили всички схеми в държавата и визията за България е била да се съсипят държавните предприятия, ГЕРБ не я е имало на картата изобщо. „Парламентът работи, приема закони в срокове, бързо, кое искат? Армията тепърва я възстановяваме.

Визията за армията беше да си купуват хеликоптери и транспортни самолети – нищо друго, това беше визията за армията, новата не знам каква е. Доколкото си спомням на Консултативния съвет, защото разбрах, че вчера са били при президента да представят Визията, г-жа Нинова беше категорично против 2% за отбрана – нещо което е първа точка на програмата на президента. За какво са се разбрали не разбрах“, посочи още Борисов.

Вместо да даваме пари за избори, можем да ги дадем на пенсионерите, заяви Борисов.

Б.р. А ако няма избори,  ще дадете ли повече от традиционните 40 лева коледни добавки на пенсионерите, г-н премиер?

Силно се съмняваме!

Tagged

2 thoughts on “Борисов бесен! Някой иска да правим избори, за да няма пари за пенсионерите

  1. Нито Герб искаме, нито БСП, нито следващите. Трябва да се направи всичко необходимо подред, за да се стигне до Президентска република.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *