Борисов: Бизнесмените да продават част от колите си, за да плащат заплати на работниците си! ЕС затваря границите си за трети страни!

България отблизо

Затварят границите на ЕС за хора от трети страни. Това съобщи Бойко Борисов в ексклузивно интервю по Нова тв. България била похвалена за добрите и навременните мерки за карантина.

В момента се работи по проблема да бъдат върнати в страната всички българи, които безотговорно са отишли на екскурзии по света и сега стоят по различните граници. Но после са длъжни да останат под карантина, иначе ще платят солени глоби.

За стоките и товарите ще се осигури чист коридор. Спират и безпричинните пътувания между различните страни.
България е поела ангажимент да произвежда защитни облекла и маски за лекарите в повечето европейски държави. Карантината продължава. Мерките остават и може да станат по-строги, каза Борисов.

Ще бъдат затваряни предприятия, които не са осигурили защитни средства на работниците си, закани се премиерът.  Но не обесни защо  в България няма маски и защита, а ще произвеждаме за чужди държави.

На въпроса ще се създаде ли фонд „солидарност“ за здравите, Борисов препоръча бизнесмените да продадат поне една от колите си и да осигури заплатите на работниците си.

Няма държавата да плаща сметките за тока. Можем да помогнем, но на практика едни ще трябва да плащат сметките на други. Не е честно.

Мога да изтегля заем, но няма да го направя!

Tagged

1 thought on “Борисов: Бизнесмените да продават част от колите си, за да плащат заплати на работниците си! ЕС затваря границите си за трети страни!

  1. Тъпанар, а когато „санираш“ жилищата на едни за сметка на други честно ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *