Борисов: България ще помага на НАТО за сдържането на Русия! За целта се въоръжаваме ударно!

България отблизо

„Вярвам, че решенията на предстоящия висш форум на НАТО в Лондон, ще доведат до по-нататъшно укрепване както на възможностите за възпиране и отбрана, така и на трансатлантическата връзка между Европа и Северна Америка“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в телефонен разговор между двамата, цитиран от epicenter.bg.

България ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса към постигане на световен мир и сигурност. Разглеждаме участието си в мисии и операции на НАТО като основен приоритет и възнамеряваме да запазим ангажимента и приноса си към тях“, каза още Борисов в телефонния си разговор със Столтенберг. Премиерът специално обърна внимание върху ролята на съвместните военни учения, които допринасят за подобряването на оперативната съвместимост на българските въоръжени сили с тази на други държави членки на НАТО.

В хода на разговора със Столтенберг министър-председателят отбеляза, че от началото на 2018 г. България успешно прилага плана за нарастване на отбранителните разходи.

„С авансовото плащане на 8 броя самолети F-16, в края на тази година, разходите за отбрана се очаква да достигнат 3,1% от БВП“, подчерта премиерът Борисов. Той посочи пред Столтенберг, че целите на страната ни са фокусирани в три основни области – повишаване на разходите за отбрана, модернизация и превъоръжаване на армията, и преодоляване на дефицита на личен състав във Въоръжените сили. По приоритетите се работи активно и в следващите години ще продължи реализацията на ключовите проекти по модернизацията – придобиването на нови бойни самолети, кораби и бойни машини, каза Борисов, цитиран от epicenter.bg.

Този телефонен разговор между Борисов и Столтенберг, за който пише уважаваният сайт „Епицентър“, предизвиква трудни въпроси към премиера. 

Преди всичко, защо даваме последните пари на България, които са крайно необходими на икономиката, за самолети, които на всичко отгоре, не са в състояние да пазят или нападат когото и да било?! После, кого ще възпираме и от кого ще се отбраняваме, заедно с НАТО? Дава ли си сметка премиерът, че САЩ и НАТО разглеждат Русия като свой основен противник. И затова, на руските граници има купища военни бази на НАТО. В момента има 50 хиляди войници в близост до границата на Русия. И сигурно още толкова във вътрешността на Европа. А броят на войниците и въоръженията се увеличава.

С други думи, в телефонния разговор със Столтенберг, Борисов, казва по заобиколен начин,  че се въоръжаваме, за да помагаме на НАТО за сдържането на Русия. И обещава да продължим да се въоръжаваме. При това, той не посочва, откъде ще се вземат тези пари за нови и нови въоръжения. От пенсионерите?! От работещите?! От заеми?! От къде?! Премиерът не може да не знае, че САЩ и НАТО искат от страните-членки на Алианса да дават безумни пари за въоръжаване, за да са готови да „сдържат“ Русия. Значи какво – ще се бием с Русия ли?! Нека тогава Борисов да нарамва пушката и да отива на Източния фронт !

Нека премиерът да отговори защо, според него, на границите на Русия е пълно с натовски военни бази, а по границите на САЩ или на която и да било друго европейска страна, няма нито една руска военна база?! И кой в случая у агресивен – Русия или НАТО?! Дава ли си сметка премиерът, че дава обещания, против които е целият български народ? Защото българите искат дружески отношения с нашата посестрима Русия. Защото 85% от гражданите на България са русофили.

Не разбира ли премиерът, че никой не иска да ни напада, а САЩ и НАТО са единствената опасност за България, понеже ни принуждават да се въоръжаваме и да станем мишена на евентуален военен конфликт. Или, не дай си Боже, на евентуален ядрен удар.

Но така е. Борисов целува американския посланик, обещава на Столтенберг, че сме щели да се борим за „световния мир“, като услужливо забравя да каже, че конфронтацията на САЩ с Русия не води до „световен мир“. Точно обратното. Води до ядрен Апокалипсис. И не само за България.

Това ли ни предлага премиерът?! Благодарим, не искаме такъв „мир“. Не искаме и такъв премиер! И затова всички се обединяват срещу Борисов и ГЕРБ. Защото раболепието на премиера пред неговите западни началници, вече заплашва България с пълно физическо унищожение. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

2 thoughts on “Борисов: България ще помага на НАТО за сдържането на Русия! За целта се въоръжаваме ударно!

  1. Т. нар. „премиер“ – колониален чиновник с ранг на губернатор, е задължително да проучи какво е одобрило НС на 1-и март 1940 година, какви са последиците от този акт за Гърция и Югославия, в следващите години и за България. И накрая – какво се случва на 1-и февруари 1945-а. С кого и по какви причини? Да помоли да му прочетат съответните страници от историческите документи, защото – видно е още от абитуриентските му години, че не е от интелектуалния „елит“ на нацията , а от фелдфебелския…

  2. Русия няма намерение да напада никого !?Но,мераклиите , да я нападнат са доста,но не им стиска ! Щото знаят, какво ги чака !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *