Борисов: Внасяме промените в Конституцията! Искаме да избегнем катастрофа на държавата и да останем в такова управление, което се подкрепя от народа!

България отблизо

Народът иска справедливост. Как се случва това – единствено и само чрез нова Конституция. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

От демокрацията по-добро нещо не е измислено, каза още той.

Днес внасяме тази Конституция, за да изобличим лъжата, че това е Конституция на ГЕРБ. Великото Народно събрание може да промени всеки един ред и всяка една точка, подчерта още той.

Още днес ще възложа на Томислав Дончев закупуването на машини за машинното гласуване, каза премиерът.

Искаме само да помагаме на хората. Затова я правим тази Конституция. С Дариткова и Караянчева правим контактна група и съм готов да се срещам с всеки, категоричен е Борисов.

Внасяме промените за нова Конституция. Сред протестиращите няма партии, които показват алтернатива. Целта на Иванов може да даде цялата власт в ръцете на президента. Няма политическа класа. Христо Иванов е цар на задкулисието. Или целта му е само служебно правителство, т.е. да даде еднолична власт на Радев. Такава ситуация е рискована, нямам никакъв страх от него. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг.

„Внасяме промените за нова Конституция. Така ще разбием няколко мита. Като този, че Борисов протака във времето, за да няма избори. Искаме ВНС. Искаме машинно гласуване. Томислав Дончев ще се заеме с машинното гласуване. Трябва да заложим текстове, че машини може да се купят, да се вземат под наем, но да има и възможност за гласуване на хартия, защото може да се счупи машината“, каза Борисов.

„Искаме само да помагаме на хората. Затова я правим тази Конституция. С Дариткова и Караянчева правим контактна група и съм готов да се срещам с всеки“, категоричен е Борисов.

„Ние искаме да останем в такова управление, в което да се ползва в голямата си част от подкрепата от народа. Предстои минимум година изключително сложна за управление среда. Искаме само да помагаме на хората и да върнем властта на хората. Ние само стартираме промените в Конституцията. Искам ясен тайминг. Още днес депозираме Конституцията в Парламента и ще се срещнем с коалиционните си партньори, за да обсъдим и техните предложения. До 2 септември трябва да имаме необходимите подписи. Оставете хората на мира, оставете пътя, протестирайте на тротоара!“, прикани той. „Ние помагаме на кметовете, искаме само да осигурим най-доброто за хората, не се стремим към властта“, обясни премиерът.

Премиерът каза още, че ще задвижи процедури ЦИК да си има сграда.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *