Борисов ВЪРВИ СИ: 80% от гражданите са ПРОТИВ правителството! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

България отблизо

Мизерията, срещу която хората протестират отдавна, ясно им показва, че правителството на Борисов не само не може, но и не иска да осигури нормален и достоен живот за гражданите на България.

Социологическо изследване на „Тренд“ показа преди няколко дни, че при евентуални избори, за ГЕРБ ще гласуват едва около 20% от гласоподавателите. Което на практика означава, че поддръжката за ГЕРБ се е стопила до не повече от 20%.

Според най-новото изследване на социолога Юрий Асланов, цитиран от Епицентър, над 50% от електората е против правителството на Борисов и ГЕРБ.

Следователно, щом около 55% са против кабинета „Борисов 3“, а 20% го подкрепят, то остават още около 25%, които също не подкрепят правителството, защото заявяват, че не са „за“ кабинета.

И в такъв случай, простите сметки показват, че 80% от гражданите в България не подкрепят правителството и са против него. В добавка към това мнение на огромното мнозинство от хората в страната, вече двадесет дни се вихрят протести в много градове на страната.

Протестиращите искат оставка на правителството, смяна на системата, развитие на икономиката и повишаване жизнения стандарт на гражданите.

Народът иска оставка на правителството, понеже ясно се вижда, че то не иска да извади хората от мизерията, в която живеят. Правителството не прави нищо за възстановяване и развитие на икономиката, спира печелившите за нас, руски енергийни проекти, не прави нищо за довършване на почти готовата втора атомна електроцентрала в Белене, доразнебити и доразграби промишлеността и селското стопанство, съзнателно оскъпява живота в страната с непрекъснато вдигане на данъци и такси.

И като капак на всичко, понеже няма икономика, Борисов непрекъснато взема заеми от чужбина, които няма с какво да върнем, понеже нямаме нито производство, нито износ.

С половин уста, премиерът каза преди няколко дни, че сме били изнесли милиони тонове вино. Но забрави да спомене, че виното не е произведено от български, а от чужди фирми. Които пътем казано, заграбиха всички печеливши отрасли от нашата икономика.

Забрави да спомене също, че дори ако предположим хипотетично, че по някакво чудо, български фирми започнат да изнасят своя продукция, то ако те са частни фирми, огромната част от печалбата отива при тях. А държавата получава някакви мижави проценти като такса.

Тоест, печалбата от безмилостната експлоатация на българската природа и къртовския труд на българските граждани, отива в дълбоките джобове на съмнителни хора, обявили се за „бизнесмени“. Които вместо да помагат на своя народ и на своята родина, си купуват замъци, луксозни автомобили, самолети, вертолети и т.н.

Точно затова хората в Донецк и Луганск си направиха народни републики. Защото не желаят няколко олигарха да ограбват труда и живота на милиони хора.

На Запад са намерили друго решение. В Холандия, Швеция и други страни, данъците на фирмите са 65 – 70%. Което на практика си е социализъм. По простата причина, че фирмите вече не работят толкова за себе си, колкото за държавата. Понеже хората там са разбрали, че няма друг начин да се подържа висок жизнен стандарт, ако се позволява на разни „бизнесмени“ да ограбват народа и държавата, и да стават олигарси.

Само тук, в България, Борисов и неговите пудели говорят съвсем друго. Че бизнесът бил създавал работни места, че държавата била стабилна, че сме нямали голям външен дълг и прочие глупотевини.

Защото една държава е стабилна, когато народът живее добре. Когато народът е на ръба на мизерията, стабилност не може да има в никоя държава.

Мизерията ражда само бунтове и революции. Нека властта да не забравя това. Защото първата жертва на всяка революция са властимащите.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Борисов ВЪРВИ СИ: 80% от гражданите са ПРОТИВ правителството! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

  1. И ако премиерът-слънце е гледал тази вечер шоуто на Слави,трябва още утре да подаде оставка!Още утре!!!Или ако иска пак да гостува на Слави и там да си я подаде!!!И всичките критици и разбирачи да се извинят за обидите и плюенето!

  2. БАБА МИ КАЗВАШЕ “ ДА МУ СТЪПНЕШ НА ОКОТО,НЯМА ДА СЕ ПУКНЕ“-НАГЛЕЦ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *