Борисов: В най-лошия случай ще се заразят 3 милиона души! Това не бива да ни пречи да строим магистрали!

България отблизо

Целта беше да изслушаме колегите от Европейския съвет за това какви мери да вземем за справяне с коронавиуса.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността. „Научните среди не могат да ни кажат с какво се лекува коронавируса. Цяла Европа се учим, пък и света. Ако не се подадем на паника, няма да имаме проблеми. Здравето е най-важно, молим се на Господ да ни пази здрави. С този оптимизъм хората преживяват  и сега.

Ако почнеш да мислиш, че ако излезе с колата, ще умреш, не е добре. В най-лошия сценарий прогнозите са да се заразят 3 милиона души“, посочи министър-председателят.

Той изтъкна, че ще стане много лошо обаче, ако счупим икономиката в България и не можем да строим магистрали и да усвояваме инвестиции.

Нека не се панираме, нека спазваме предпазните мерки, каза министър-председателят. И не уточни къде ще се лекува толкова народ и за какъв период от време.

Не обясни защо са на разположение само държавните болници, защо само там се приемат пациенти и то заедно с другите болни, а в нито една частна болница не е подготвена за карантина и там не се настаняват хора за наблюдение.

Нито пък как да не се поддаваме на паника, като  всеки втори е застрашен.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *