Борисов в парламента: БСП за 100 години не са построили една магистрала! Как смеят да ме критикуват?

България отблизо

Днес ще извадим от обхвата на тол системата 115 км пътища на територията на Столична община и Община Варна. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на изслушването си за тол системата.  

„Това, което сте ме запитали е относно списъка на републиканските пътища, за които събират такса и ползване на пътна инфраструктура, винетка, такса и такса на база изминато разстояние. Днес 10.00 ч. ни е заседанието на Министерски съвет, точка А26.   С нея Министерски съвет изважда от обхвата от 115 км от Община София и 40 км от Община Варна. С другите 12 общини след днешното решение се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхвата“, каза Борисов.

„Вчера имахме междуправителствено заседание в Гърция, между другото е хубаво да видите каква е разликата между България и Гърция в справянето с миграцията. Да видите какво е хаос. България има от години нулева миграция и сме за пример. Пуснете си да видите какво е по гръцките острови“, заяви още министър-председателят.

Той се обърна и към БСП, които основно критикуват винетките и тол системите. „Да, в България се въвеждат трудно нещата. Аз не си спомням за 100 БСП да е направила и една реформа“, каза той и предизвика реакцията на социалистите.   „Ако е било лесно, да сте ги въвели до момента“, каза той по отношение на пътните такси.

„Едно е да строиш двулентови пътища, лесно може да видите днес това, което е останало на магистрала „Люлин“. И да видите 12-лентовите пътища, които са построени. И в момента „Хемус“ се строи усилено“, „Европа се строи усилено, ремонтират се другите. „Струма“ се строи усилено. Вчера разговаряхме пак с превозвачите, ние с тях нямаме тема. Те самите знаят къде и как проскърцат“, заяви още министър-председателят.   „Още днес, след час и нещо, ще бъдат извадени от обхват.

А що се каса за отговорните лица това да се забави, ще им потърсим и им търсим ежедневно отговорност, те ще отговорят на всички въпроси.   С кое съм нарушил закона и правовата държава? Това е в моите правомощия“, посочи Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *