Борисов в Родопите: Радев обича да говори за корупция, но кой си беше кръстил тунел на дъщеря си?

България отблизо
Радев много обича да говори за корупция, да дойде да види, ето я корупцията, да отива да я гледа, тя е видима, кои са управлявали тогава, кои са я строили, кой си беше кръстил тунела на името на дъщеря си.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред жители и кметове от Родопите, докато провери как върви строителството на 36 км от третокласния път III-866 Кричим – Михалково – Смолян. Инвестицията в трасето е по ОП „Региони в растеж“ и е за над 52 млн. лв.

Борисов коментира по адрес на Радев в отговор на въпрос за това, че още не е завършен окончателно пътят, наречен от него през 2011 г. „златен“ заради това, че трасе от 17 км е струвало 240 млн. лв. при планирана три пъти по-малко сума. Трасето между Михалково и Девин е било оценено така при правителството на тройната коалиция. Шосето е част от обектите около хидровъзела „Цанков камък“, високата цена на пътя беше обяснена с ненадеждно геоложко проучване, избор на неподходящо трасе и лошо проектиране.

 

В края на инспекцията при премиера дойдоха кметове на близки населени места да благодарят за изпълнени искания или да напомнят за неполучени пари. Някои от тях му донесоха и подаръци, които Борисов показа в излъчваното на живо видео в профила му във „Фейсбук“, за да няма съмнения, че е получил подкуп.

В отговор на кмет, който изказа идеята, че явно вече идва време да се разширяват основни пътища като този до Пловдив, Борисов отговори иронично: „Защо? Нали асфалт не се ядеше!“

Колкото до прословутата дъщеря, Борисов отново се засили да запали поредния скандал и да намеси в него президента.

По-обикновените читатели ще приемат буквално инсинуацията, че Радев е кръстил някой тунел на свое дете, но всъщност Румен Овчаров бе нарекъл съоръжението край „Цанков камък“ – „Теодора“, то малко по-късно то бе прекръстено на „Лясковец“.

Освен, че имат едно и също малко име, между Овчаров и Радев няма нищо общо.

Но важното е да хвърлиш нещо в публичното пространство и да чакаш шараните да налапат въдицата.

Колкото пък до подаръците, един истински премиер ще ги дари на бедните, а няма да ги развява из  Фейсбук.

Но въпрос на избор и на политическо поведение!

Tagged

1 thought on “Борисов в Родопите: Радев обича да говори за корупция, но кой си беше кръстил тунел на дъщеря си?

  1. Борисов ти си крадец и лъжец .За това всички проекти са завишени финансово до 300%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *