Борисов говори за мир, а отново хвърли камък срещу Румен Радев!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов се появи рано-рано във фейсбук. Неговите хора излъчваха на живо как Той поднася венец пред паметника на Апостола.

Вижда се как начело на малка свита оръженосци, министър-председателят поднася венец на паметника на Васил Левски в София.

Бойко Борисов поздравява насъбралите се хора пред монумента. Заедно с него присъстват Владислав Горанов и Младен Маринов.

И отново Борисов не може да се сдържи, и да не хвърли камък в градината на президента Радев. „Може ли обесването да е честване на нещо. То е като Разпети петък. Може ли да е празник? Прекланяме се, трябва да ни е срам“, отсече премиерът.

Той обаче отказа да говори пред журналистите, като заяви, че няма време, защото има много работа.

Толкова за „мирът“, който Борисов предлага на президента Румен Радев. Мир, който е миниран от премиера още в зародиш. Защото и малките деца знаят, че на този ден отбелязваме годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Нещо повече. Борисов много добре знае, че Румен Радев не се готви да празнува, а да отбележи този трагичен и паметен ден в историята на България. Ден, в който загива, по думите на Христо Ботев, най-верният син на България – Васил Левски.

Апостолът загива от ръцете на турските паши. Те го убиват, но не им се удава да убият мечтата на българите за свобода. Както и мечтата за чиста и свята република.

И именно, за да възкреси тази мечта, и да й даде нова сила и дързост, президентът Радев организира тържественото шествие в памет на Апостола. За да го превърне отново в  знаме на борбата срещу тиранията на днешната олигархия.

Борисов знае това. Само че не му е удобно да го каже. Но, нищо! Вместо него, ще го каже българският народ. Защото такива като Борисов и неговите слуги, не могат да унищожат малко, но древна, упорита и непокорена от никого България.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *