Борисов: Група олигофрени сложи страната в устата на медиите като расистка!

България отблизо

Със спортно-техническата част ние не се произнасяме за БФС, но когато държавата ни е сложена на челните страници като расистка държава, заради група олигофрени или недоброто ръководене на БФС, а и резултатите ги няма, предвид финансирането от държавата през годините – за терени, настилки, осветление и т. н., не искам по никакъв начин правителството да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с президента Румен Радев по повод прекъсване отношенията на държавата с БФС, докато президентът му Михайлов не подаде оставка.

„(Англичаните) Страшно преекспонираха нещата – няколко олигофрени действително даваха хитлеристки знаци, фланелката с No Respect и т. н. Публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София, че едва ли не това е цветът на английската нация. България е най-толерантната държава“, продължи Бойко Борисов.

Той изрично подчерта, че държавата не се бърка в работата на футболния съюз, което е против регламента на световната централа ФИФА.

„Аз не им се бъркам на БФС – аз мога да наредя на моето правителство да прекрати всякакви връзки, вкл. и финансови, с футболния съюз. Но като правило в България, те са като всички граждани, като нас. Вече има една граница, която не ми е приятна – не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек“, отново се върна на темата за оставката на Михайлов премиерът.

Бойко Борисов призна, че расистките прояви са капката, преляла чашата на търпението, а не разгрома с 0:6.

Расистките прояви – това е. Иначе всички падат, виждате Тотнъм го преби Байерн насред Лондон (със 7:2), финалист в Шампионската лига. Това не е страшно, страшното е другото, което се допуска“, посочи Борисов.

На въпрос дали смята да направи ревизия на БФС, Борисов заяви, че днес се прави в момента. По думите му проверките ще кажат дали има злоупотреби./epicenter.bg/

Ние питаме кой ги създаде тези олигофрени?! И кой ги пусна на стадиона?! Защото можеше да не са там! Те отдалеч биеха на очи. Да не говорим, че агитките от футболни запалянковци бяха използвани за „контрапротести“ и сплашване на автентични протестиращи. Така че нека премиерът да не се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Това не е работа само на Михайлов. Има и други намесени там. Някои от управляващите кръгове. Защото само те имат интерес да сплашват протестиращите.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *