Борисов да взема пример от…САЩ! Вижте ЗАЩО! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

България отблизо

Като не ще от Русия, Борисов да взема пример как се прави икономика от… САЩ. Но Бащицата не чува никой. Той се вслушва само в гласовете, които идват от…магнолията в двора му. И ще свърши точно, както Костов с теменужките.

От много години българският народ иска Борисов да възстанови и развие икономиката. Но Вождът не чува гласа народен. Дори непрекъснато се опитва да го заглуши. Ще попитате как? Ами с гейтове!

Придворните му пиари и медии непрекъснато създават гейтове. Които се раздухват до космически размери, все едно от тях зависи цяла България. Вместо тихо и кротко да оставят съдебната система да си свърши работата. И да вкара мошениците и крадците на топло. Но, не! Трябват зрелища! За да се отклонява вниманието от важните неща в икономиката.

И придворните осигуряват гейтове с пълни шепи. „Кумгейт“, „Суджукгейт“, „Урановата вода“, „КТБ-гейт“, „Олимпик-гейт“ и още много други гейтове. Но разбира се, от тези „гейтове“ не страдат самите мошеници и крадци. Неее! Страдат обикновените хора.

Нали си спомняте, че Делян Добрев продължава да си е депутат, въпреки „Кумгейт“. За „Суджукгейт“, КТБ и застрахователната измама на „Олимпик“ също няма виновни. И едва ли ще има. Но обикновените хора пострадаха.

Затова, вместо да правим икономика, ние се занимаваме с „Борисовите афери“. Но, ако предположим хипотетично, че Вождът, по някакво чудо, реши да прави икономика, най-добре би било да вземе пример от Владимир Путин. Само че Борисов се страхува да го направи. Защото трябва да изгони най-напред себе си. Понеже Владимир Путин изгони с шутове, руските олигарси от държавната трапеза.

Е, щом „Бащицата“ го е страх от Путин, тогава да вземе пример поне от Тръмп. Нямаме никакво намерение да сравняваме България със САЩ, но трябва да отбележим, че Тръмп, въпреки шоуменските си забежки, на практика забрани голяма част от вноса в Щатите. И създаде възможност на националния американски бизнес за започне постепенно да си стъпва на краката.

Какво прави Борисов в България е известно на всички. Българското производство се унищожава поголовно. Няма земеделие. Няма промишленост. Затова всичко е внос от чужбина. И то третокачествен внос. Тоест, купуваме боклуците на Европа, които там никой не ще да ги яде. И ги дават на кучетата и котките си. До там ни докара „най-успешният“ премиер на България.

За да създаде повече работни места в самата Америка, Тръмп се опита да върне всички американски предприятия от чужбина в САЩ. Пак със същата цел забрани на мигрантите да влизат в САЩ.

За сравнение, мейнстриймовските медии ни проглушиха ушите с това, че Кирил Домусчиев бил направил заводи в чужбина. И представиха това като голяма победа за България. А то всъщност си е престъпно изтичане на български капитал в чужбина. Да не говорим за мигрантите, които Борисов приема тайно в България. Като се задължава да ги „интегрира“ в обществото. И да им осигури работа. А работа на българските граждани няма кой да осигурява. Те нека да ровят по кофите за боклук.

Много полезен пример за Борисов, са действията на американците в сферата на енергетиката. Наскоро, министърът на енергетиката на САЩ Рик Пери, обяви пред Търговската палата, че Америка се нуждае от ядрени електроцентрали, за да продължи да развива своята енергетика и икономика.

Както знаем, при Барак Обама бе унищожена почти цялата ядрена енергетика на Щатите. И сега тя съставлява нищожните около 9% от общото производство на ток. Затова САЩ започват да изпитват недостиг на електричество. И панически търсят да внедрят отново, изпитаните и екологично чисти ядрени централи, които единствени са в състояния да произведат и доставят на американците, необходимия за икономиката и бита ток. И току виж, започнат да молят руснаците да им направят АЕЦ.

Щатите дори не се свенят да се обърнат към въглищата като източник на електроенергия. Рик Пери заяви, че Топлоелектрическите централи/ТЕЦ-овете/ са подавали почти 40% от електроенергията на САЩ. А сега целта на новата администрация на Белия дом е атомните централи да започнат да подават 47% от енергията. Останалото да се произвежда от ТЕЦ-овете, които работят с въглища и природен газ. И  около 8 – 9%, както и досега, да се дават, от така наречената „зелена енергия“.

За сравнение, тук Борисов прави точно обратното. Принуждава държавата да плаща луди пари на тези дето се правят на производители на ток от слънчевите панели и ветрогенераторите. Само че тази „енергия“ е съвсем недостатъчна за възстановяване и развитие на икономиката. А нашите ТЕЦ-ове са дадени на американците. На които също плащаме луди пари за произвеждания с наши въглища и наши централи електрически ток.

В същото време, Вождът не иска и да чуе за довършването на АЕЦ „Белене“, която може да осигури заедно с АЕЦ „Козлодуй, изобилен и евтин ток за бита и промишлеността. Герберският началник не иска да чуе и за Южен поток, който ще ни осигури хем стотици милиони от транзитни такси, хем евтин природен руски газ.

Следователно, най-главното престъпление на Борисов е, че не развива българската икономика. И така осъществява, незапомнен от времената на турското робство, геноцид над нашия народ.

Извинението му беше, че не искал да е зависим от Русия. Ами да се учи тогава поне от янките. Ама не! Той слуша само своите магнолии. И ще свърши също, както Костов с теменужките.

Но нека се сърди само на себе си, когато народният гняв го измете, и от властта, и от политиката.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Борисов да взема пример от…САЩ! Вижте ЗАЩО! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *