Борисов доложи на НАТО нещо, което разгневи българите! Няма да повярвате!

България отблизо

България успешно изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната, договорени на срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 г. И в бъдеще има намерение да увеличава парите за оръжия.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов на срещата си с председателя на Военния комитет на НАТО сър Стюарт Пийч.

Българският министър-председател подчертал, че държавата ни е решена да продължи да повишава бюджета си за отбрана с цел постигане на заложените параметри, съобщава нюз.бг.

„Със закупуването на 8 броя самолети F-16 Block 70  през настоящата година целта вече е постигната и в края на 2019 г. се очаква разходите за отбрана на България да надвишат 3% от БВП„, посочил премиерът пред сър Стюарт Пийч.

Министър-председателят добавил, че членството на страната ни в НАТО и ЕС е основа на отбранителната политика на България. Нейните цели са фокусирани в три основни направления – повишаване на разходите за отбрана, модернизация и превъоръжаване, както и преодоляване на дефицита на личния състав във Въоръжените сили.

Борисов изтъкнал, че превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили е ключов дългосрочен приоритет за България с десетгодишен хоризонт.

Премиерът посочил още, че страната ни била фокусирала усилия към популяризиране на военната професия и повишаване на нейната конкурентоспособност на пазара на труда.

Фокус на разговора със сър Стюарт Пийч били още сигурността и стабилността на Западните Балкани, което е стратегически приоритет за България и НАТО, като Алиансът не можел да си позволи да оттегли вниманието си от Западните Балкани.

България се въоръжава до зъби. Поне това е намерението на Борисов.

А срещу кого ще се бием?

Това вече е въпрос, който има само един отговор.

И той хвърля в паника и възмущение 90 процента от българите.

Защото единственият ни хипотетичен враг е Русия.

Не наш, а на НАТО, а явно Борисов е верен на НАТО до…самоубийство!

Tagged

1 thought on “Борисов доложи на НАТО нещо, което разгневи българите! Няма да повярвате!

  1. Колко си малоумен не помниш вчера какво си ял тъй както говореше преди че черно море не трябва да ймс военни кораби а сега лижиш г.на краварите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *