Борисов използва епидемията, за да върши неща на тъмно и против волята на народа!

България отблизо

До края края на април ще кандидатстваме за чакалнята на Еврозоната, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Хасково.

„Мога да си направя една голяма критика към себе, че се огънах, когато уверено вървяхме към чакалнята на Еврозоната. Виждате, че сега трильони Европейската централна банка отпуска за възстановяване на тези, които са в Еврозоната. Те ще разполагат с милиарди евро, а останалите ще теглят огромни дългове и то на огромни лихви, каза премиерът.

„България е много добре структурирана, с рейтинги много добри. Имаме само едно условие да изпълним и ще кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но намалихме темпото, за да успокоим хората.Сега обаче ще наваксаме за една-две седмици“, категоричен бе Борисов.

Първоначално премиерът отказа да коментира изказвания на президента Румен Радев, но въпреки това, заяви, че държавният глава не му е дал нито една идея за справяне с пандемията от коронавирус и следващите я икономически последствия. „Идея ли е това да подпомогнем всички бедни? Идея ли е това да подпомогнем всички болни? Идея ли е това да преборим коронавируса?, попита Борисов.

„Заклевам се във внуците си, той ми се обади и каза, че ще върне ветото с двете точки. Казах на Дариткова веднага да се съберат и да го гласуват. Нали гледате ученията, а ме сравняват с Германия и Сингапур. Що не ме сравняват сега с Източния блок или с Балканите? Милион пъти някой да повтори да се тестваме масово, няма тестове. Един милион съм поръчал на ЕС.Това е вероломно нападение, че не сме били готови за кризата. Подал ми бил ръка…“, добави Борисов, цитиран от Дарикнюз.бг.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Първо, хората искат референдум за Еврозоната и никакъв премиер няма право да игнорира волята на народа. Второ, дори да си представим, че кандидатстваме, то нас ще ни приемат, чак когато парите за раздаване ще са свършили. И ние само ще оберем негативите на еврозоната, а няма да получим нищо в замяна. Трето, нека попитаме премиера колко пари получи Италия като член на еврозоната?! Нищо не получи. Нека припомним, че в тази еврозона има 19 държави. На кого по-напред ще се дават пари?!

С други думи, Борисов сигурно е наясно, че няма да получим никакви пари, но просто се мъчи да изпълни волята на господарите си и да натика страната ни без съгласието на суверена на властта, в едно блато, от което няма измъкване. Не напразно големият икономист и баща на валутния борд проф. Стив Ханке каза, че ние и сега сме вързани за еврото и все едно сме в еврозоната. Нещо повече. Ако еврото и еврозоната се разпаднат ние няма да понесем негативи, защото веднага ще се вържем към друга валута, понеже нашата валута ще си е налице и няма да се налага да възстановяваме нещо, което сме го унищожили.

Нека каже Борисов колко пари ще са ни необходими за да ликвидираме сегашната парична маса и да напечатаме нова парична маса в евро?! И няма ли да е по-добре тези пари да ги дадем за спасение на хората от коронавируса?! Нека каже, ако внезапно нещо стане с еврозоната колко пари отново ще трябва да даваме, за да възстановим нашата си валута лева?! А защо Унгария, Чехия и Полша не искат да влизат в еврозоната?!

Ето затова не трябва да ликвидираме нашата валута, която работи безотказно и да я заменяме с нещо, от което много държави вече се отказват.

Tagged

2 thoughts on “Борисов използва епидемията, за да върши неща на тъмно и против волята на народа!

  1. На тоя в главата са му само пари,така че каквото и да говори става дума само за пари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *