Борисов: Има вариант да си тръгна, но правителството да продължи делото ми!

България отблизо
Дълго бих могъл да ви говоря. Исках да събера елита на партията и да кажа, че съм готов да си тръгна по всяко време. Не искам да има напрежение.
Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците. Не желая държавата да бъде разединена. Ще продължа разговорите със своите коалиционни партньори и ще предложа вариант. Включително аз да си тръгна и да продължи правителството.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред редиците на ГЕРБ.

 

„От кое се срамуваме? Какво не сме направили? В ситуация сме, че или трябва да накараме органите на реда да роботят маса време, или да внимаваме да не ни обвинят за провокатори“, обясни още Борисов.

 

Цялото му изявление бе съпроводено от бурни аплодисменти и викове „Бойко! Бойко!“.

В момента, в който Борисов заяви, че е възможно кабинетът да изкара пълния си мандат, но без него, множеството възкликна „Не!“.

 

„Поел съм ангаминет, иначе още днес щях да кажа датата, в която ще си подам оставката. Подписал съм споразумение, под което пише, че правителството трябва да изкара мандата си. Трябва да осигурим стабилността. Идват монго тежки месеци, дори години“, заяви още премиерът.

 

На финал той попита множеството – ясен ли съм?

 

„Никога не съм ви подвел. Никога. Затова ГЕРБ винаги печели. Ние сме партия, създадена от народа. Всичко направено досега, сме го направили заради тях. Един ден повече не трябва да стоим, ако хората не ни искат. Ще проведем много разговори“, допълни Борисов и пусна хората да отидат на работа.

 

Именно това бил и мотивът събитието да се поведе в 12 ч. днес – в обедната почивка на хората, които обикновено работят. Вероятно това изказване върви по линията на опорката, че протестиращите са лентяи. Тази теза е подета и от медии, близки до управляващите.

 

„Много пъти сме говорили за нашите успехи“, посочи Борисов и за пореден път се похвали за свършената работа от страна на управляващите.

 

„Питам тези, които ни говорят за младите хора – има ли значения да нямаш задължение? Нали тези млади хора трябва да ги платят с времето тези пари?“, заяви Борисов по повод ниския външнен дълг на България.

 

„Хората знаят, че съм добър човек. Затова съм най-проверявания политик в България – маса данъчни ревизии“, посочи Борисов.

 

„Усещам напрежение в обществото заради искането за справедливост. Най-лесно е да ни атакуват, че имаме отношения по избора на главен прокурор. Единственото, което не направихме, е, че не издигнахме кандидат на правителството“, категоричен беше още премиерът.

 

Премиерът обрисува и апокалиптичен сценарий за това какво би се случило, ако има служебен кабинет.

 

„Наслагва се темата, че ни е страх от слежубно правителство. Точно обратното. Да, ние не вярваме на Радев, но какъв ни е проблемът? Никакъв. Само че без Народно събрание не могат да се свършат следните неща:

 

-да се избере извънредно положение, ако пандемията нарасне наесен

– не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира

-не могат да се променят законите, с които да се предлагат мерки

– ако се открие лечение или ваксина НС е онова, което може да даде правомощия на здравния министър който да участва в преговори в ЕС

– без НС няма да има държавен бюджет за 2021 г. – тоест без актуализация на заплати, помощи, пенсии

– без НС няма да се приемат промени в образователните закони и няма да може да се регламентира дистанционното обучение

Tagged

3 thoughts on “Борисов: Има вариант да си тръгна, но правителството да продължи делото ми!

  1. Без вас нищо не може, така ли? А с вас какво може? Да се краде, да си пълните банковите сметки, да си затваряте очите пред корупцията, да ни трапосвате заеми, които раздавате на приближените си, а поколенията да ги връщат… Да не изброявам дивотиите ви, че многотомник трябва да напиша, а и всички ги знаем…Нагли, жалки, корумпирани и страхливи – това сте вие!!! СЪД за вас – това е народната воля! И ще бъде!!!

  2. Вие сте партия ,създадена и спонсорирана и власт ,купена с парите на данъкоплатците , с лъжи и лицемерни обещания,повечето ,останали висящи във всичките Ви мандати ,и със спекулации и измами -спечелени комерсиални … избори .!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *