Борисов искаше да СЕДНЕ на два стола, но…се СРУТИ на земята! Ето какво се случи в действителност!

България отблизо

Преди два дни руският премиер Дмитрий Медведев направи официално посещение в България. Очакваше се той да реши със София въпроса за разклонението на газопровода „Турски поток” през България, изграждането на балканския газов център и възобновяването на строителството на АЕЦ „Белене”.

Но всичко се обърка.

Първо, Медведев категорично заяви, че транзитът на газ през България до Европа ще стане възможен, когато Москва получи гаранции не от България, а от Европейската комисия, че този проект няма да срещне никакви пречки в бъдеще.

Второ, изпълнителният директор на „Газпром“ Алексей Милер, който придружи Медведев, заяви, че неговата компания не планира да участва в проекта за газовия хъб „Балкан“.

И трето, по отношение на АЕЦ „Белене“ Медведев заяви, че възобновяването на строителството няма да се случи, преди София да вземе решения, свързани с финансово-икономическия модел на проекта и възможните форми на неговата подкрепа.

Дмитрий Медведев каза и още нещо, което е много важно. Той предложи на българите да обвържат валутата си с китайския юан вместо с еврото, тъй като китайската валута също е доста добра. Което на практика означава, че България трябва да се маха от Евросъюза и НАТО, ако иска да излезе от дупката на мизерията.

Всички тези изявления на руския премиер ще станат разбираеми, ако си спомним, че само ден преди посещението на руския му колега, българският премиер Бойко Борисов увери генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че страната му е верен съюзник, а не троянски кон на Русия в Алианса!

Освен това България не само прие Столтенберг, но и подписа декларация, която се отнася до заплахата от Русия и геополитическото значение на Кримския мост.

Подписването на декларацията срещу Русия стана  на срещата на върха на т.нар. Букурещка деветка, която включва следните страни от Източна Европа – Румъния, България, Чешката република, Унгария, Словакия, Полша, Естония, Латвия и Литва. В този документ страните заявиха, че трябва да се увеличи присъствието на НАТО в района от Балтийско до Черно море.

Всичките девет страни одобриха военно присъствие в Европа на САЩ и Канада. Лидерите на страните изразиха особена загриженост във връзка с положението в Украйна и напрежението в района на Азовско море.

Затова няма нищо странно във факта, че по време на посещението на Медведев не бяха подписани никакви споразумения нито за продължението на Турски поток през България, нито за довършването на АЕЦ „Белене“.

Така Борисов се опитва да седне на два стола и хем активно да участва в НАТО, хем в същото време да разчита на руския газ и туристи. Защото основният туристически поток към страната идва тъкмо от Русия. Но вместо да седне на двата стола, той получи очакван и логичен шамар от Русия. Скоро може да получи такъв и от САЩ. Затова или ще заеме страната на Русия, или САЩ ще го зачеркнат. Защото знаем, че американците нямат приятели, а само марионетки, които захвърлят след употреба.

Междувременно, докато Борисов се опитва да  балансира в разкрачено положение, икономическата ситуация в България е изключително трудна. И това въпреки членството в Евросъюза и НАТО, които уж щели да направят страната, Швейцария на Балканите. Поне такива бяха обещанията, когато България беше натикана в тези два съюза. А всъщност, така наречените европейски и атлантически бизнесмени само използват евтината българска работна ръка и разграбват ресурсите на държавата.

И така ще бъде, докато не дойдат нови хора, които да ни извадят от ЕС и НАТО. И с помощта на Русия да направят така, че икономиката да тръгне напред.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *