Борисов култово: Няма да отговарям на купени телевизии, не ме интересува „Левски“, искат чрез футбола да клатят държавата! Няма да им я дам!

България отблизо
Утре може всеки да ми прехвърли къщата си. Как така без да ме питате? Ако законът го позволява, това значи, че мога да кажа, че вие сте едни негодници и не искам дори да чувам за вас. Не са на мое име тези акции. Нито знам кой, нито какво е подписвал. Не съм дал съгласие. Това е правено умишлено. Не ме интересува какво казва законът в това отношение.

Това категорично заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, които използваха възможността най-накрая да попитат премиера за ситуацията с ФК „Левски“ и джиросаните акции. Скандалът се разрази преди дни, когато бизнесменът Васил Божков предприе неочакван ход и обяви, че всичко е било прехвърлено на името на Борисов. Той обаче отказа да ги приеме и не е коментирал.

 

„Почитателите на „Левски“ да си търсят този, който го е направил. Няма да ме вкарвате в тази игра, че някой си е позволил да ми джироса акции. Всяка фирма в ликвидация може да го направи от утре. Ако така излиза, идете при този, който го е направил. Действам – правя газопроводи, магистрали. Все още сме най-стабилни икономически, в първата тройка на ЕС. Още не сме теглили заем. Раздаваме грантове от стотици милиони. Това ми е работата“, отсече Борисов.

 

Тогава репортерът на bTV още по-настоятелно започна да пита за ФК „Левски“, а премиерът Борисов се разгневи:

 

„Няма да се хвана на въпросите на „Божков ТВ“.

 

“Няма никакъв казус. Насила никой не може да ти даде. Акъл не може да ти налее. Няма полезен ход в момента. Подиграха се с “Левски”. По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема. Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се срещали. Когато неговите съдружници, в неговата къща изнесоха информация, се стигна до този казус. Никой по никакъв начин не го е третирал различно”, отсече Борисов като на пореден настоятелен въпрос, той отвърна „Приятен ден, госпожо“ и понечи да си тръгне.

 

След това обаче бе попитан за ДДС и решението за намаляването му с 9%, с което темата бе отклонена.

 

„Кой чат, госпожо“, изненада се Борисов, когато го попитаха за изнесените съобщения между Васил Божков и Владислав Горанов. „И аз съм говорил с Божков. Когато с Гриша Ганчев, Домусчиев и Божков бяхме на срещата в Министерския съвет. До тогава беше нормално да се разговаря, както ми се обаждат от „Шел“, „ОМВ“, „Лукойлс“, от всички газови компании“, отбеляза министър-председателят. Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета да води кореспонденция с хазартния бос и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през доловодството. „Всякак стават“, отговори вместо него пиарката му Севдалина Арнаудова.

 

„Нещо произлязло ли е от тези срещи. Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков“. След като му беше обяснено, че в медиите излязоха статии, в които се описва как работата на Държавната комисия за хазарта е била повлиявана от Владилсав Горанов. „Така ли, недумай!“, възкликна Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси.

 

Борисов инспектира строежа на „Балкански поток“ заедно с енергийният министър Теменужка Петкова. Той не пропусна да изтъкне успехите на правителството, преди гордостта му да бъде попарена от журналистическите въпроси за Божков и акциите на ФК „Левски“. Премиерът дори заяви, че този път ще си позволи да не е скромен.

 

„Най-гадното нещо за опозицията в България е да се справиш. Не могат да кажат нищо и пощуряват. Искам да върна времето назад – когато в Италия започнаха да умират по стотици хора на ден. Решил съм да не съм скромен – имахте рядък шанс, защото ние управлявхме. Радев щеше да постъпи като Путин, като Борис Джонсън и щяха да учрат много хора. Успяхме навреме, бързо и навсякъде, където имаше клъстър, да затваряме. Тествахме. До този момент се справихме успешно“, отсече Борисов.

 

Премиерът изрази надеждата си, че е възможно детските градини в страната да отворят още идната седмица.

 

Той започна да коментира и идеята за създаването на ДЪржавна петролна компания:

„Във времето на война и криза се оказва, че всеки търси държавата. Имаше бизнесмен, фирми, които даряваха. Но това са пренебрежимо малко пари. Благодаря на всички, които са дали лев, но всички погледи са към държавата. Това е един инструмент, с който никой не може да ни постави на колене по време на такава криза.

Източник: Фрогнюз

Tagged

2 thoughts on “Борисов култово: Няма да отговарям на купени телевизии, не ме интересува „Левски“, искат чрез футбола да клатят държавата! Няма да им я дам!

  1. Е в тая случка няма как да се плюе и да се хванете за нещо нередно извършено от ББ! 🙂 )))))) Ценен е този който твори, създава материален продукт и действа за икономическия възход на България! Другите са вредни търтеи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *