Борисов към БСП: Не е важно колко пари ще раздадем на безработните. Важно е, че влизаме в чакалнята на Еврозоната

България отблизо
Обръщам се към колегите от ляво, има време за конгреси, за политически сметки. Сега е време за обединение, защото това положение най-вероятно ще продължи много дълго.

 Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков от трибуната в НС.

 

По думите му вече месец и половина сме в извънредно положение. България и правителството са се справили чудесно.

„Защо говорим за икономика, защото България успя да овладее положението, а друго държави катастрофираха. Сега те започнаха да говорят за икономика, защото допреди дни много хора умираха. Тук можем да дадем една много ясна равносметка за лявото и дясното управление. Успяхме да съхраним някакъв резерв, които използваме в момента. До този етап държавата се справя с ресурса, които е успяла да задържи.

България продължава своя път към членството си в Еврозоната, а това е много важно“, каза още Ненков.

Борисов пък се нахвърли стръвно към социалистите, които искат да се дадат помощи на безработните и бедстващите семейства.

„Мярката 60 на 40, не е ли безвъзмездна? 173 милиона безвъзмездно грант за микрофирмите. Плюс още 170 милиона сега подготвяме. Имаме една от най-важните задачи – да запазим парите за пенсионерите, работещите, тези, които са в социалните системи – медицинските лица, полицията. Говорите за 10 млрд. кредит, но ние не сме теглили. Повярвайте ми, в момента, в който свършат парите, няма бизнесът да се притече на помощ нито на пенсионерите, нито на служителите в държавния сектор.

Като опозиция вместо да ми казвате – недей харчи парите, за да приложим плановете си, сега ме тикате да извадим милиардите, да ги раздадем и да изпаднете в шок. Много грантове даваме, но на база на възможностите.“

Типично в свой стил Борисов противопостави работещи срещу безработни, хора в работоспособна възраст и пенсионери, намеквайки, че пази парите за пенсии, земеделци и производители, млади срещу стари, столичани срещу провинция

 

Tagged

2 thoughts on “Борисов към БСП: Не е важно колко пари ще раздадем на безработните. Важно е, че влизаме в чакалнята на Еврозоната

  1. Интересно. Та правителството на Борисов ще просъществува не повече от седмица след като почнат да се обменят левовете срещу евро. Зимата на Виденов ще ни се стори детска приказка в сравнение с зимата Борисова. Защо никой не ни казва при какво съотношение ще бъдат обменяни евро- лев? Тука се крие ключа от бараката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *