Борисов: Много искам ПОТОКА, но началниците ЗАБРАНЯВАТ!

България отблизо

Запитан за актуалната ситуация с продължението на газопровода „Турски поток“ през България, премиерът посочи, че трябвало изключително внимателно да се анализира всичко, за да нямало никакви рискове за България.  

„Ние можем днес да вземем решение и да кажем – Подписваме за Турски поток! Но ние искаме да стане така, че той да не последва съдбата на Южен поток“.

„Ние имаме ясно изказано желание да продължи през България, но не искам да има никакви рискове за България“, каканиже без сам да си вярва, премиерът.

Нека кажем на вожда на апачите, че единствените рискове за националната сигурност на България са грубата намеса на Брюксел и Вашингтон в икономическата политика на България. И тази груба намеса нямаше да има голямо значение, ако Борисов не изпълняваше покорно всичко, което му се каже. За да угоди максимално на своите началници. И за да спаси своето господство в страната.

То не бяха изказвания на ЕС-овците, че Български поток нарушавал енергийната сигурност на ЕС. Не бяха посещения на високопоставени американски чиновници в София, за да наредят на Борисов хем да спре Български поток, хем да дава милиарди за стари американски оръжия.

Истината, обаче е, че като купим няколко стари самолета, ние по никакъв начин няма да решим проблемите с отбранителната способност на нашата държава. Тоест, ние ще подарим няколко милиарда на янките, без да имаме никаква полза от това. Най-бедният ще дава пари на най-богатия. Това се нарича „атлантическа солидарност“.

Русия има съвсем друга практика.

Ако Борисов не бе обявил Руската федерация за враг на България.. Ако няколко пъти не бе повтарял, че иска Кремъл незабавно да освободи украинските моряци, които нарушиха държавната граница на РФ…И ако бяхме в дружески отношения с Москва, щеше да се случи следното. Владимир Путин щеше да изпрати няколко руски специалисти, които да ни помогнат да направим свое производство на различни видове нови и високотехнологични оръжия, включително самолети. Така щеше да има работа за много хора в България. И ние щяхме да увеличаваме постепенно своята отбранителна мощ, без да даваме милиарди, като подаръци на САЩ.

По същия начин Съветският съюз, в основата на който бе Русия, помогна на българската икономика. И превърна България в сериозна сила на Балканите. А нашите атлантически „приятели“ унищожиха всичко, до което се докоснаха в страната ни.

А сега Борисов и неговите началници забраняват всичко, което може да измъкне икономиката на страната, от блатото на мизерията. Забраняват Български поток и АЕЦ „Белене“. Забраняват ни да продаваме свои стоки на огромния руски пазар. Забраняват ни, чрез квотите, да изнасяме стоки за страните от Западна Европа…

И така досъсипват България. А Борисов им помага. Затова нека не се прави на невинен. И на човек, който много иска да си сътрудничим с Русия, ама трябвало всичко да се анализира много внимателно. Е, докато Винету “анализира“, Турция, Гърция и кой ли още не, ще отмъкнат под носа ни, всички огромни и печеливши проекти.

А Борисов после ще се прави на обиден на своите западни началници, с които работи в комбина, за унищожаването на България.

Затова, рано или късно, ще отговаря пред Народния съд. За всички злини, които причини на своя народ. И никой не може да го спаси.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Борисов: Много искам ПОТОКА, но началниците ЗАБРАНЯВАТ!

  1. На кратко: най-прилежният изпълнител на плана Ран-Ът за унищожение на България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *