Борисов: Моля опозицията да не напира за избори! „Турски поток“ е парещ картоф, страх ме е от война!

България отблизо

Ние можем днес да вземем решение и да кажем – Подписваме за Турски поток! Но ние искаме да стане така, че той да не последва съдбата на Южен поток, заяви Борисов в Панорама.

Тръбата е скъпа. Ние трябва да седнем с политическата класа / коя класа освен ГЕРБ/ и да помислим как може да се финансира това. Ако санкциите срещу Русия станат такива, че да започне да не идва газ, пак ще се озовем със задължения. Не искам да има никакви рискове за България. Ние имаме ясно изказано желание да продължи през България и сега трябва да намерим техническото решение. По тази тема съм склонен да чуя всякакво мнение. Има много деликатни моменти.“, коментира премиерът.

Как пък в нито една държава не се появиха деликатни моменти! Ципрас веднага изтича в Русия и е готов да вземе тръбата и да печели. ЕС се зъби и на Северен поток, но на никого не му пука. Само нашият се е разлюлял от страх и се чуди на кого да угоди. На тези, с които се прегръща през ден, или на народа. И поне веднъж да тропне с ръка на масата като държавник и да защити българското.

Той показа и страха си от предсрочни избори. И веднага посочи с пръст опозицията.

„Много е лесно да оставиш на една коалиция взимането на трудни решения. 50 млн. лева струват едни избори. По-добре е да ги оползотворим в нещо друго. Какво ще си играем да разкарваме хората до урните.

/Че дайте ги за друго. Но за бедните. Не за бонуси в министерствата!/

През май ще има Европейски избори, така че ще видим колко сме силни. Няма смисъл да ги правим предсрочни, а и няма алтернатива. БСП много се бият в гърдите, ама с кого ще направят коалиция?“, изплака Борисов.

„Аз нямам страх, падал съм, преследвали са ни, седели са ми пред къщата. Страх ме е от мигрантската вълна. Би било голям жест, нека Русия освободи обикновените моряци. Страх ме е също от война. Много искам геостратегическите проекти да минат през България, защото там, където има газов хъб – война няма.“, заключи Борисов.

Ето на това му се казва замазване на проблемите.

Искам Турски поток, ама ако спре газа какво ще правим?

Че кога е спирала досега доставката от Русия. Толкова години ни захранват с газ през Украйна…

Искам тръба, ама дали ЕС ще разреши?

Дайте да направим хъб, защото ни е страх от война.

Това признание ли е, че ако имаме американски газ, тутакси ставаме защитени от всякакви военни действия?

И още по-лошо. Кой би могъл да е автор на тези действия!

Колкото до скимтенето срещу предсрочни избори на всички ни е ясна причината.

Ако има избори, ще ги изгуби.

Завинаги!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие.

Tagged

3 thoughts on “Борисов: Моля опозицията да не напира за избори! „Турски поток“ е парещ картоф, страх ме е от война!

  1. А ВИЕ ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ СЪЛИВАН Е ТУКА – ЗА ДА НАКАРА ПОМИЯРИТЕ ДА КУПЯТ F-16 И ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ТУРСКИ ПОТОК. ПРЕДИ ДОЙДЕ МАККЕЙН – ВЗИМАТ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ, ТА ДА НЕ БИ ДА КРИВНЕМ ОТ ПРАВАТА ЛИНИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *