Борисов НАГЛО: Спретнаха ми НОМЕР! Нека Румен Радев да говори с Чехия!

България отблизо

На извънреден брифинг в парламента, заради скандалната сделка с ЧЕЗ България, премиерът Борисов призна, че малко е подценил обстановката и ставащото покрай продажбата на най-голямото електроразпределително предприятие в страната.

Вождът на ГЕРБ за кой ли път повтори, че сделката е осъществена в Чехия. Но въпреки това се е заформила огромна офанзива срещу него. Затова се принудил да изиска данни за продажбата от своя чешки колега.

Някой иска да повтори февруарските събития, бе категоричен Борисов. Защото се случват същите събития, каквито станаха и тогава. Само че изпълнителите са други.

Никой от правителството не стои зад Гинка от Пазарджик, ядоса се премиерът. Руско-грузински офшорки стояли зад сделката, според данните на неговия чешки колега. Замесени били и български банки с проблеми в миналото.

Този път, обаче, оставки няма да има, зарече се Борисов. Обещавам на тези хора да ги разнищя докрай, разгневено заяви той.

Вече подготвяме промени в закона за енергетиката. И тогава подобни фирми няма да могат да влияят върху обекти на националната сигурност, заяви премиерът.

Борисов отново си позволи да посъветва президента Румен Радев. Нека той да обсъди сделката с чешкия президент, обърна се към Радев гуруто на ГЕРБ. Този път няма да позволя да ни петнят имената, завърши Борисов гневно.

Покрай тези приказки на премиера се появяват няколко основателни въпроса. Защо Борисов, заедно с неговия патрон Симеон II, е продал обекти, които засягат националната сигурност? И то ги е продал на чужди държави? След като е извършил такова огромно покушение върху националната сигурност, сега премиерът Борисов няма на кого да се ядосва и от кого да се жалва. Трябва да се сърди само на себе си.

Другият важен въпрос е какво му е отговорил чешкия премиер на въпроса защо чехите са избрали неизвестната и без никакъв опит в енергетиката, Гинка от Пазарджик, за купувач на мастодонта ЧЕЗ? Точно по този въпрос, Борисов не обели и дума, въпреки симулациите на раздразнение и гняв, които той успешно симулира. Може би защото съществуват договорки между Борисов и чешкия премиер? Защото ако не е така, друго обяснение просто няма. Понеже изобщо не е логично, Чехия да пренебрегне своя бизнесмен, собственик на другото ЕРП „Енерго про“, който и без това искаше да купи ЧЕЗ, за да ликвидира конкуренцията си.

И ако никой от правителството не стои зад Гинка Върбакова защо тя изведнъж се оказа 20 годишна приятелка на енергийния министър Теменужка Петкова? И стана така, че Гинка Теменужкова купи най-безпардонно предприятие от сферата на националната сигурност. Това не може да бъде съвпадение.

Що се отнася до руско-грузинските офшорки, които, според неговия чешки колега стояли зад сделката, то отново има въпроси, на които трудно може да се намери отговор. Най-простият въпрос е защо, след като чешкият премиер е знаел, че зад Гинка стоят руско-грузински офшорки…Защо е осъществил сделката и е продал българско предприятие, обект на националната ни сигурност на някакви офшорки?

Излиза, че или чешкият премиер не си е на мястото, или Борисов не говори истината. Друго положение няма.

А що се отнася до „съветите“ на Борисов до президента Румен Радев да вземел да поговори с чешкия премиер и с чешкия президент, то нека Вожда на ГЕРБ да не се притеснява. Такива разговори, доколкото познаваме президента Радев, със сигурност ще има. Но подозираме, че те няма да бъдат лицеприятни за премиера Борисов. Защото ще целят установяване на истината.

А не замазване на истината, което се опитва да направи отново Борисов на този извънреден брифинг в парламента. Защото истината е упорито нещо. И винаги излиза на бял свят. Колкото и управляващите да се опитват да я скрият.

Така че нека Борисов си подготвя оставката. Защото вече е крайно време да си ходи. Докато може да го направи сам.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Борисов НАГЛО: Спретнаха ми НОМЕР! Нека Румен Радев да говори с Чехия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *