Борисов назначи друг на мястото на Гешев! Ето каква е далаверата

България отблизо

Висшият съдебен съвет (ВСС) избра с пълно мнозинство от 11 гласа Димитър Франтишек Петров за шеф на Специализираната прокуратура след изслушването му.

Този единствен кандидат за поста, досега бе на длъжността зам.-административен ръководител на Спецпрокуратурата.

Димитър Петров започва кариерата си като следовател 2003 г. Преминал е през всички етажи на прокуратурата.

„Ще създадем една добра и работна атмосфера. Нашето кадрово развитие води до натоварване до повече работа на спецсъда и апелативния спецсъд. Към настоящият момент новите дела в спецпрокуратурата са над 1070“, посочи кандидатът.

В своята концепция той посочи, че затрудненията в работата на държавното обвинение е заради новата компетенция на спецпрокуратурата, наложена от 2015 г. Причина за върнатите дела е невъзможността на командированите колеги в спецпрокуратурата да разглеждат делата от районните звена на прокуратурата, посочва Петров, цитиран от blitz.bg.

Е, сега ако някой смята, че изборът на нов главен прокурор не е предрешен, ще го попитаме защо Борисов освобождава от длъжност Иван Гешев преди още да са го избрали за главен прокурор? Явно той и неговите пудели смятат, че новата длъжност е в кърпа вързана на Гешев. И дори не си дават труд да прикрият аферата като изчакат да приключи избора и Гешев да заеме новата си длъжност на главен прокурор, и тогава да освобождава старата.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *