Борисов най-сетне РЕШИ: Цветанов си ОТИВА! Ето подробностите!

България отблизо
Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане само зам.-председател на партията, който да отговаря за структурите.
Той ще обитава само партийния си офис в НДК, където е централата на ГЕРБ,  .
Около това становище са се обединили членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след като лидерът на партията и министър-председаотел Бойко Борисов е провел с всеки от тях телефонен разговор и е изразил своята позиция.
Предложението е било на Борисов, който е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на ГЕРБ. 
Това научи Епицентър. бг от източници сред управляващите.
Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която ще бъде свикана след завръщането на Цветан Цветанов от САЩ – най-вероятно в четвъртък или в петък..
Премиерът държал Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията,  всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.
Борисов се обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството.
Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат имиджовите щети в навечерието на изборите за европарламент.
Борисов бил крайно недоволен от факта, че Цветанов се опитва да изправи партията срещу него, активирайки структурите да декларират позиции в негова защита, заявиха пред Епицентър.бг фактори от парламентарната група. Премиерът бил ядосан и от фенстраницата във Фейсбук „Цветанов е невинен“.

Като най-голям защитник на Цветанов се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг.

Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов, Даниела Дариткова и др. обаче били единодушни, че това е единственият начин да се запази доверието на симпатизантите преди изборите през май.

Било отчетено, ако Цветанов остане в парламента, както предлагали някои активисти на ГЕРБ, това означава всеки ден управляващите да бъдат атакувани заради скандала с апартаментите.

Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки, ако Цветанов остане, ще е демонстрация на двоен аршин, било мнението на членове на Изпълнителната комисия.

Според тях, след връщането на Цветанов в България, той може да активира своите вътрешно-партийни лобита и да се очакват изненади. 

Не било изключено да контраатакува опонентите си в партията, за да им докаже, че контролира голяма част от съпартийците си. Според източници от ГЕРБ единственият, който можел да му повлияе да не тръгва да воюва и отмъщава, е Борисов.

Няма никакви индикации, че Томислав Дончев иска да цепи партията или че има партийни или властови амбиции, каквито слухове плъзнаха днес. Дончев се ползвал с доверието на Борисов, увериха Епицентър.бг източници от близкото обкръжение на Борисов..

Лидерът на ГЕРБ ще има и последната дума при обсъждане на ситуацията.

По информация на Епицентър.бг Цветан Цветанов е уведомен за варианта, одобрен от членовете на Изпълнителната комисия. Обяснено му било, че по този начин ще са по-малки щетите за самия него. Засега той приел решението на ръководството на ГЕРБ. Въпреки това се опитвал да уговаря депутати да излизат в негова защита.

Решението на Борисов, както винаги е полвинчато. И точно тази полвинчатост ще му изиграе лоша шега. Защото „приятелският огън“ още съвсем не е приключил. Сега телевизиите, които са рупори на Борисовите господари ще продължат да раздухват темата. Ще искат разследване на Цветанов, а след това и на Борисов. Докато и двамата не напуснат. И не остане само чистичкият Томислав Дончев.

Елена Йончева май ще се окаже права. Старите муцуни в ГЕРБ ще си отидат след евроизборите. Но нас това не ни устройва. Трябва цялата партийка да си отиде. Защото нанесе достатъчно много щети на България.

 

Очаквайте подробности

Tagged

1 thought on “Борисов най-сетне РЕШИ: Цветанов си ОТИВА! Ето подробностите!

  1. ДА ДОКАЖЕ ПАРИТЕ ЗА ГОЛЕМИЯ АПАРТАМЕНТ,В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДА СЕ КОНФИКЩУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *