Борисов: Не искаме ресор „земеделие“, там няма пари. Трябва ни технологиите и киберсигурността!

България отблизо

Ресорът в ЕК, който България иска са модерните технологии – киберсигурност и т.н. – това сме го заявили в Брюксел преди месец и половина. Това коментира пред медиите премиерът Бойко Борисов във връзка с публикация на „Политико“, според която страната ни има амбиции към ресор „Земеделие“ и се надява той да бъде даден на българския еврокомисар Мария Габриел.

Тя която в момента отговаря за „Цифрова икономика и цифрово общество“, за ходи в земеделието – избухна Борисов.

„Някой си измисля глупости и вие ме карате да ги коментирам. Питайте нещо, което е важно, а не измишльотини“, обърна се той към журналистите.

„За какво ни е ресор Земеделие? Там парите са разпределени и всичко е ясно. Казвам го ясно и точно – искаме ресора, който е сега, плюс разширение към него“, подчерта той.

По думите на премиера, във вторник ще има повече информация по темата, след срещата на новия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен с Мария Габриел.

Финансовият министър Владислав Горанов пък каза, че НАП има достатъчно пари, за да плати глобата, наложена от Комисията за защита на личните данни във кражбата на информация. „Това няма да се отрази на бюджета“, увери той и подчерта, че гражданите няма да бъдат засегнати по никакъв начин. По думите му, в НАП са направени достатъчно кадрови промени и нови няма да има. „Имаше вече две оставки, на хората, които отговарят за киберсигурността“, припомни Горанов.

Ето и част от коментарите по изказавнето на Борисов:

„Компоти, а не- компютри? Да допуснеш,такива пробиви в националната сигурност през същите технологии и да искаш да определяш политиката на ЕС в тази посока? Баце си го каза в прав текст. В земеделието баницата е разделена! Не може се облажим и грам. Свинки нема, пилища нема, овсете на привършване( изключвам 5 милиона двукраки). Зърнарите изсмукват над милиард годишно.Всичко се знае! А друго си е компота- т.е компютъра.Бездънна каца.“

„След хакнатия НАП, удара по ТР, летище София пуска пътници без паспортна проверка ……. и да искаш киберсигурност !!!!!!!!!!!!!!!!!!! И кой ще ти я даде?“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *