Борисов: Не съм закрил щаба! Боря се за свободата на народа! Пускаме ви да плувате! Ще ви отворя и КПП-тата!

България отблизо

„Бил затворен щаба. Той вчера работи цял ден, днес работи цял ден и след малко ще кажа какви мерки сме обсъдили, там където има разнобой и разногласие и не сме убедени. Как може да излезе опозиционен лидери да каже, че съм закрил щаба. Това е лъжа. Поредната лъжа, която не знам какво цели.“

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет.  „Искам да изкажа съболезнования към двамата починали лекари. Истински страдаме и съжаляваме за тях. Отново се потвърждава това, което казахме за тях“, заяви премиерът.

„Всички, които спазваха дистанцията да не съжаляват. Благодарение на тях имаме тези резултати. За съжаление, хората на първа линия, на фронта, винаги дават жертви. Ние страдаме и скърбим за тях. Всички, които си останаха по домовете – едно голямо благодаря. Благодарение на вас сме на този етап. Чудя се дали аз да кажа“, допълни Борисов.

„Индивидуалният спорт на открито – след като пуснахме парковете при определен ред и дисциплина, спазване на дистанцията, но от днес планините, дай Боже, да работят както искаме. Всички зелени хора, доброволци и ние да спазваме мерките. Ако се вдигне този пик след мерките, които налагаме, нека да се знае, че не са икономически или финансови, а даваме въздух на хората, в полза на здравето и психиката им. Тази мярка се подкрепя на 100 процента от щаба“, посочи премиерът.

„Индивидуалните спортове на открито – тенис на корт, тичането по пистата на стадиона, тичането в парка, могат да подобрят здравето. Проф. Мутафчийски настоява и за плувните басейни. Проф. Кантарджиев обясни, че има дезинфектанти и хлор в басейна, но трябва да има мерки в съблекалнята и този, който притежава съоръжението трябва да осигури дезинфекция“, посочи още той.

Как ще стигнем до басейните и най-вече минералните, които са необходими на много хора, Борисов не обясни.

За него е важен спорта и като нищо следващата мярка ще е отмяна на забраната на тренировките на „Бистришките тигри“.

Малко по-късно Бащицата обясни и че ще отвори КПП-тата, но на Гергьовден следобед.

Но ако не слушкаме, пак ще ги затвори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *