Борисов обяви суперновина: Ние сме в Шенген! Не ни интересува Холандия!

България отблизо

В индустриалната зона в Божурище минават по 4 камиона на 10 минути. Има бум на инвестициите в тази зона. Този път, който планирахме да разширяваме – няма да свърши никаква работа. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на логистичен център на датската мебелна компания JYSK в Икономическaта зона София – Божурище.

 

Кoмпaниятa инвecтиpa 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия, ĸaтo щe бъдaт осигуpeни 300 нови paбoтни мecтa. Центърът ще обслужва Югоизточна Европа, поясни премиерът на страницата си във Фейсбук.

 

„Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата. Асфалтът не се яде, но той създава милиарди инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре. Необходима е инфраструктура“, обяви още премиерът.

„Имаме толкова много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път в Божурище, който планирахме да разширяваме, няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктурата. Когато си направил инвестиция за 200 млн. лева е логично да питаш и за инфраструктурата. Вчера ми представиха проекта и затова ще се направи Околовръстен път – от бул.“Царица Йоана“ и ще се свърже с магистралата за Сърбия“, продължи премиерът.

„Трябва да осигурим на хората в Божурище нормални условия на живот. В кратък срок съм дал на министрите за отчуждаване на земите. Максимално бързо, независимо, че е скъпо, трябва да се направи инфраструктурата. Инвестициите са огромни. Асфалтът не се яде, но създава инвестиции“, каза още той и добави, че политиката за доходите на правителството е много важна.

Борисов коментира и темата Шенген. „Ние отдавна сме в Шенген с всичко, което правим“, напомни той на журналистите. 

 

„Не съм казал, че се отказвам от Шенген. Аз им казах на колегите в Германия, че не те ни правят услуга, а ние им правим услуга, коментира премиерът. Той поясни, че му е омръзнало германските му приятели да му казват, че подкрепят България за присъединяването й към Шенгенското пространство, но въпреки това отказват да ни приемат.

„Аз просто им казах, че ми омръзва. Те ни подкрепяли. Ама като ни подкрепят, да ни приемат“, коментира Борисов. „Аз им казах, че ние отдавна сме в Шенген. Те имат проблем със Шенген. Между Австрия и Германия вече има граница. Тежестта на Шенген, в смисъла който го разбираме, вече го няма“, добави премиерът.

Той е категоричен, че един ден България ще бъде в Шенген, но пространството няма да го има във вида, в който е сега.

„Искаме да влезем в Шенген. Холандия ни спира по егоистични причини“, завърши Борисов.

Относно това дали Мая Манолова ще бие Йорданка Фандъкова, той каза : „Я стига глупости“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *