Борисов отлюспва Цветанов: Хвърля го на лъвовете! Ето ФАКТИТЕ!

България отблизо

Борисов и изпълнителната комисия на ГЕРБ подхващат Цветанов. Вождът явно заподозря „втория“, че непрекъснато се опитва да го измести от поста премиер, затова гневно се нахвърли върху него, заради поредната афера на физкултурника с любимите му апартаменти.

Привидно Борисов зае неутрална позиция и заяви, че ще изчака проверките на прокуратурата и антикорупционната комисия. Но в същото време заяви, че не знае дали е законно, но е сигурен, че не е морално. Нещо повече. Той изрази учудването си, че Цветанов е избрал точно този предизборен момент, за да реши жилищния си въпрос: „Имаш в по-хубавата част на квартала два апартамента и за тях си ял бой, и кое наложи да го направиш точно сега?!“ – гневи се Вожда на своя пръв „помощник“.

Борисов дори намекна, че съпартийците му го „критикуват“, защото при всяко съмнение „реже глави“. И добави многозначително: „Това, че другите са маскари, нас не ни оправдава. Предстои заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ по тази тема“.

Това всъщност означава, че Борисов може да направи необходимото, за да „понижи“ Цветанов и да го изпрати в „трета глуха“, въпреки молитвените закуски в САЩ, с които се „прослави“ втория гербер. Или, може би точно, заради тях. понеже Борисов усеща, че Цветанов крои нещо зад гърба му. А такива неща не се прощават. Дори на най-близките „съратници“.

Премиерът подчерта, че му е тъжно и гадно, че скандалът засенчва положителните решения на правителството – за отпускане на великденски надбавки за пенсионерите и за увеличаване на възнагражденията на медицинските сестри. „Толкова добри неща направихме, а цялата гадост ни удря за нещо толкова битово, елементарно, гадно и ненужно“, каза Борисов.

Премиерът предупреди Цветанов „да си направи изводи“. Какво ви подсказва това? Ами търпението на Вожда вече се изчерпва. И съмненията му, че Цветанов и сие, му „кроят шапка“ нарастват. А в такава обстановка, съвсем няма да е чудно, ако „веселият физкултурник“ се окаже, я депутат в Европарламента, я председател на някой борд, я на „много важен“ пост в централата на ГЕРБ.

Такава е съдбата на Цветанов. Безславна. Защото работи против своята родина. Такава ще бъде и съдбата на Борисов. Въпреки че с всички сили се опитва да я избегне.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *