Борисов отново ПРЕДАВА България! Ето ЗЛОВЕЩИЯ край, който ни ГОТВИ сега! Фактите са ШОКИРАЩИ!

България отблизо

Утре в Брюксел, с пълното съдействие на Борисов и Горанов, ще решават, вместо българския народ, дали България да бъде вкарана насила в така наречената Еврозона, където са богатите държави, приели еврото.

На всичко отгоре, брюкселските глобалисти искат да ни натикат не само в своя валутен „съюз“, но и в банковия „съюз“, което означава, че напълно ще загубим всякакво подобие на национален суверенитет.

За утрешната среща в Брюксел, с участието на Борисов, съобщава агенция Reuters, цитирана от money.bg.

Но нека започнем подред. Първо, Брюксел и Вашингтон вкараха насила  България в ЕС. И в резултат ни направиха най-бедната страна в Европа. Разрушиха промишлеността и селското стопанство. Прогониха 2 милиона българи в чужбина. Но не можаха да ни унищожат.

Сега, с принудителното „присъединяване“ към еврозоната и ликвидиране на нашата национална валута лева, се опитват да направят точно това. Въпреки че пред очите на Брюксел е примерът с Гърция. Която винаги е била капиталистическа страна, със силна икономика. Но когато приеха еврото, гръцката икономика се срина. Защото икономиката й не беше толкова мощна, колкото икономиките на Германия, Франция и Холандия, с които тя изведнъж се оказа в една еврозона.

Така, богатият Запад изсмука ресурсите на по-слабата гръцка икономика. И в резултат избухна икономическа и дългова криза в Гърция.

Вместо да си вземат поука от това пълно фиаско на западните „икономически“ методи в Гърция и в България, сега брюкселските глобалисти искат да ни вкарат не само в своя валутен „съюз“, но и в банковия си „съюз“. Като по този начин се стремят да ни унищожат напълно.

Разбира се, с помощта на Борисов и Горанов, които написаха прошение как правителството на ГЕРБ и „патриотите“ искало България веднага да влезе във валутния и банков съюз на еврозоната.

Какво означава присъединяване към валутния и банков съюз?

Валутният съюз е сдружение на държави, които са приели за обща валута еврото. Тези държави преди 1993 г. бяха със сходно икономическо развитие. След като започна разширението, обаче, в този валутен съюз бяха приети по-малки и по-слаби икономики като Гърция, България, Румъния, Словакия, Унгария и т.н.. И тогава изникнаха проблемите. Стотици проблеми. Те станаха толкова много и толкова големи, че Брюксел започна да говори за Европа на две скорости. Тоест, големите западни държави грабят малките и богатеят, но ограбените богатства ги разпределят вече само помежду си. Без да дават на ограбените никакви пари, които досега се наричаха „европейски фондове“. Тези „европейски фондове“ всъщност са вноските на държавите-членки в бюджета на ЕС и част от ограбените пари и ресурси от по-малките държави, които Брюксел превърна в колонии.

Досега Брюксел даваше малка част от тези фондове и на бедните страни-членки. Но от 1 януари 2019 г. това „финансиране“, май ще бъде спряно. И „Европа“ ще тръгне на две скорости. Тоест, богатите ще грабят малките и ще богатеят. А бедните страни ще стават още по-бедни. Докато не изчезнат напълно.

Затова президентът Радев махна от профилната си снимка знамето на Евросъюза. Защото разбра, че това е съюз на грабители и мошеници. Но нека попитаме, в коя държава капиталистите не са грабители и мошеници?

А що се отнася до така наречения „банков съюз“, там нещата са още по-страшни. По простата причина, че националните банки на държавите, които са в този „банков съюз“ губят всякакви права. Те не могат да определят нищо. Защото всичко по валутната, икономическата и социалната политика се определя от Европейската централна банка. Тоест, пак от Брюксел, зад гърба на който надничат Германия и Франция.

„Банковият съюз“ означава, че правителствата на отделните страни няма да казват вече как да се изразходват парите от собствените им бюджети. Това ще казва ЕЦБ. Правителства, парламенти и президенти вече ще съществуват само като екзотична украса и параван на „демокрация“. Те няма да могат да насочват пари за оживяване на икономиката, например. Дори и да искат.

Няма да могат да индексират или увеличават заплати и пенсии. Няма да могат да поевтиняват лекарствата и лечението за онкоболните, например. И за други тежки заболявания. Дори и да искат. Няма да могат да увеличат майчинските пари, например. Няма да могат да дават пари за инвалидите и децата с увреждания. Няма да могат да дават пари за болници, университети, закъсали общини. Дори и да искат. И така нататък.

С други думи, правителствата на малките страни, вкарани насила в „банковия съюз“, губят всяка възможност за самостоятелна икономическа и социална политика. Дори ако избухне нова световна икономическа криза, „Европейската“ централна банка ще предприеме мерки, които защитават богатите държави. А бедните ще потънат напълно.

Следователно „банковият съюз“ ликвидира изцяло суверенитета на малките страни. И те престават да бъдат държави. А след някоя и друга година, или след избухването на поредната световна икономическа криза, ще изчезнат и физически от картата на света.

Това ни готвят Борисов и неговите пудели. Неслучайно Великобритания избяга от ЕС. Защото не искаше да стане придатък на Германия и Франция.

Затова отдавна говорим, че ЕС и НАТО са зло под слънцето. От което трябва да бягаме. Защото иначе държавата България ще изчезне. Завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Борисов отново ПРЕДАВА България! Ето ЗЛОВЕЩИЯ край, който ни ГОТВИ сега! Фактите са ШОКИРАЩИ!

  1. Браво Иво, страхотно пишеш, дано има кой да да чете, а още повече да разбира?!

  2. Даааа, по-ясно няма как да бъде! Това го знаем всички……сигурно и Борисов го знае /няма как да не знае, защото нали и съветници има уж!/ Аз искам да разбера защо той така упорито иска да затрие всичко българско? Дали е само за МНОГО пари или има и нещо друго, по-сериозно, за което все още не знаем????????? Дали пък наистина има кръвна връзка с Царя?–– и от там следват още пътечки на общи желания?–- Кой знае!?!? Дано да се разбере скоро, защото иначе България наистина ще изчезне, не само от учебниците!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *