Борисов отново ПРОДАДЕ българските интереси: Ето какъв вълчи капан ни залага сега!

България отблизо

България щяла да води преговори със Съединените щати за доставка на втечнен американски шистов газ, съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който участва в конференция, посветена на възможностите за доставки на втечнен газ съобщава БНР. 

По думите му страната ни може да се възползва от държавните дотации, които Вашингтон дава, и това можело да се случи в рамките на сътрудничеството ни с НАТО.

Премиерът потвърди, че България се надява на диверсификация на енергийните източници, защото само така можело да се постигне най-добра цена и сигурност на доставките. „Най-важна е енергийната сигурност, която е част от националната“, заяви премиерът.

„Истинската диверсификация“ щяла дойде от конкуренцията в цената на газа. Ако американците дават по-добра цена, а тука говорихме как можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим по тези държавни дотации, които дава Америка, но сме много в начало на разговора“, каза премиерът, цитиран от epicenter.bg.

В отговор на въпроса, как си представя, че САЩ ще дотира доставката на техен природен газ у нас, Борисов обясни:„Ако разликата в цената е висока или неизгодна за нашата икономика. Представете си, вкарваме и продаваме на пазара по-скъп американски газ. Кой ще го вземе? Ще се купува по-евтиния руски газ. Те (САЩ – бел. ред.) имат програма за дотиране, за да има конкуренция“. 

Трябва да отбележим, че по-голяма абракадабра от тези приказки на Вожда не сме чували досега. Първо, шистовият газ в САЩ е на изчерпване. Защото като се изгори един път земята и се изтегли някакво количество газ, след това добивите рязко намаляват и спират само в рамките на няколко месеца. Да не говорим, че няма как да се изгори цялата земя в САЩ.

Второ, как може втечнен газ, който идва с кораби от другия край на света, да е по-евтин от руския природен газ, който отдавна си тече по тръбите в България?! Дори да се дотира продажбата на такъв газ, той пак ще бъде по-скъп от руския природен газ. Да не говорим, че качеството на руския природен газ е в пъти по-добро от американския шистов газ.

Трето, ако наистина вземем американски шистов газ, който е с много по-ниско качество от природния, то е възможно Русия да ни обърне гръб, както на Украйна. И тогава ще останем само на милостта на Вашингтон. А те ще ни одерат кожата. За сравнение ще припомним, че токът, който държавата ни купува от „американските“ „Марици“ е най-скъпият в цяла Европа.

Четвърто, кога САЩ са дотирали техни стоки, за да ги продават на такива като нас на безценица? По-скоро ние даваме пари на Америка за самолети, които май никога няма да получим. Тоест, не САЩ ще дотира нас, а ние ще даваме грешни пари на американците.

Пето, ако купим скъпия американски газ, наистина няма да може да го продадем в чужбина. И Борисов ще го даде на вътрешния пазар. Тоест, токът за обикновените български потребители ще стане космически скъп, за да може Борисов да угоди на Вашингтон и да запази властта си.

Шесто, каканиженето, че НАТО щяло да ни даде пари е още по-голяма заблуда. Защото досега не се е случвало САЩ и НАТО да ни дадат пари за каквото и да е. Точно обратното. Ние даваме безплатни полигони и плащаме милиарди за 50 годишни самолети, които дори не стават за водене на бойни действия.

Ето това се нарича „диверсификация“ по Борисовски. Не дай Боже да остане още малко на власт, защото съвсем ще ни съсипе.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Борисов отново ПРОДАДЕ българските интереси: Ето какъв вълчи капан ни залага сега!

  1. Не съм икономист, но разсъждавам като нормално мислещ човек. От хилядите коментари що за икономика имат в САЩ, на всеки нормален човек му е ясно, че тази държава е банкрутирала отдавна!!! Тя е с огромен, невиждан вътрешен и външен дълг, но тя продължава да печати нови и нови парични знаци, като по този начин хипер инфлацията става безконтролна!!! Та, тази държава да си позволи „дотации“ за нас, българите, за да ни дават „евтин“ газ, за тях това е равносилно на самоубийство!!! Това никога няма да се случи – напротив, за тях ще е много добре, ако успеят да ни продават на максимално високи цени каквото и да било!!!!!! Крещящ пример за такъв „бизнес“ е концесията или договорът за ток с ТЕЦ Марица Изток 1 !!!!!!!!!!!!! Заради това, в България плащаме най-скъпият ток в цяла Европа!!!!!!!!!!!!!!!!! Боко ни натиска да „купим“ американски скрап във вид уж на „самолети F 16“ !!!!!!!!!!!!!!! Питам се – ЗАЩО се набутва да купуваме морално и физически остарели самолети, които към днешна дата не стават за истински бойни действия, нищо, че американците ги хвалят като „единствени и неповторими“???????????!!!!!!!!!!!!! Разбира се, че продавачът ще си хвали стоката! Важното е да се намери баламурняк, който да се хване на голата кука!!!!!!!!!!!!!!! Да не говорим, че днес няма завод за производството им, че няма произведен нито един такъв самолет, но това не пречи на американците, при достигане на договорка, да искат цялата сума накуп – нищо, че няма самолети, нищо, че може и никога да не получим каквото и да било от тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Та, на въпроса за американският газ… Скромното ми мнеие е, че Борисов задължително трябва да се маха от държавното ни управление и да му се търси наказателна отговорност за всички допуснати проблеми по време на НЕГОВОТО управление!!!!!!!! А те са безброй!!!!!!……… Трябва чавка мозъка да му е изпила, ако се хване на американските голи „обещания“!!!!!!!!!!!!!!!
    УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ПОДПИСВАЙКИ КАКВОТО И ДА БИЛО С АМЕРИКАНЦИТЕ, ЩЕ БЪДЕ ПАГУБНО ЗА БЪЛГАРИЯ – СЪЩАТА ДИВАЩИНА, КАКВАТО В МОМЕНТА Е ДОГОВОРЪТ С АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ТОКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Заради всичко това, обръщам се като човек към Борисов – МОЛЯ ТЕ, ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ БЕШЕ НА ВЪРХЪТ НА ДЪРЖАВАТА НИ, ЗАТОВА ПОСТЪПИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ОТГОВОРНО И ДЪРЖАВНИЧЕСКИ КАТО ПОДАДЕШ ОСТАВКАТА СИ!!!!!!!!!!!!!!!! БЪДИ УБЕДЕН, ЧЕ АКО ГО НАПРАВИШ, ХОРАТА ЩЕ ТИ БЪДАТ БЛАГОДАРНИ!!!!!!!!!!!!! Не го ли направиш а продължиш да вървиш срещу народът ни, няма да има сила, която да те скрие когато ще трябва да отговаряш за всичко антинародно и античовешко , което си вършил и продължаваш да вършиш, следвайки шопският си инат!!!!!!!!!!!!!!!! А той – инатът ти, не е добър съветник, повярвай ми!!!

  2. ХАЙДЕ МАХАЙТЕ ГО ТОЯ ПРЕДАТЕЛ,ЧЕ ДА СИ ОТДЪХНЕ НАРОДА…..
    ОМРЪЗНА НИ ВСЕКИ ДЕН ТЪПАНАРИТЕ ОТ ГЕРБ ДА ВРЕЩЯТ КАТО КОЗИ ОТ ЕКРАНА НА ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ДА СЕ ХВАЛЯТ КОЛКО ДОБРЕ ЖИВЕЕ БЪЛГАРИНА ПОД ТЯХНОТО МЪДРО РЪКОВОДСТВО…САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ОЛИГОФРЕНИ,КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ ЗА 10 ГОДИНИ СЪСИПАХА ИКОНОМИКА,ЗЕМЕДЕЛИЕ,ИЗБИХА НА ХОРАТА СТАДАТА И ОКРАДОХА ПАРИТЕ КОИТО ЕВРОСЪЮЗА ДАВА ЗА ТЕЗИ ОТРАСЛИ+ТУРИЗМА….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *