Борисов от Румъния: Възмутен съм от Радев! Прилича на Плевнелиев!

България отблизо

„Румен Радев е точно толкова отдалечен от БСП и ГЕРБ, колкото и Плевнелиев беше…“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на критиките на президента.

„Да не говорим, че Радев използва държавни пари, за да прави агитация.“ Затова Борисов се чудел дали да не се обърне към колегите от ГЕРБ да му забранят по някакъв начин да прави кампания.

По думите на Борисов, всеки ден президентът взима страна и прави кампания с държавни пари. „Вместо да каже на своите хора да се върнат на работа, да се върнат в парламента“, допълни Борисов, визирайки напускането на парламента от страна на БСП.

„Самото му изказване от днес, отново взима страна. Защо трябва да му напомням на кой пленум е ходил“, възмутен е Борисов.

Всяко изказване е против управлението, и в полза на опозицията, категоричен бе Борисов в оценката си за думите на президента Радев.

Иначе Борисов призова да се гласува за системните партии, като изрично подчерта, че не иска да прави агитация или да казва номера на бюлетини.

Премиерът предвижда тежка и трудна следизборна ситуация в Европейския парламент. Има много популисти, социалисти, крайно леви, крайно десни, а следващите седмици и месеци има много сериозна работа и няма да е „лесно и хубаво“ като преди, когато е имало ясно очертаване между леви и десни.

Очакванията на Борисов са, че както в България, в следващите Европейски парламент и Европейска комисия, ще се правят „много тежки компромиси„. „Тежки конфигурации ще се правят. Но това ще може да се каже в деня след изборите„, посочи Бойко Борисов.

„Да се надяваме нещата да се развият по положителен начин за Европа. Следващите седмици и месеци, освен изграждането на парламент, съвет, комисия и комисари, има въпроси на които трябва да си отговорим„, коментира министър-председателят. Като пример той посочи въпросът с отбранителната способност на ЕС, повдигнат от колегата от Кипър. „Колега какво очакваш? Ние нямаме армия, нямаме нищо. С какво очакваме да се защитим?“, попита Борисов, цитиран от news.bg.

Като важен въпрос българският премиер открои и темата за Западните Балкани, включително и икономическото изоставане, и изоставането със заплатите и пенсиите в България и Румъния.

Ако трябва да коментираме ще кажем, че Борисов много добре знае какво защитава президентът Радев със своите изказвания. Президентът не взема страната на БСП. Той взема страната на българския народ, който живее в мизерия и нищета вече тридесет години. И затова изказванията му са остри и нелицеприятни за Борисов и ГЕРБ.

Но, както казва самия Румен Радев, той не е станал президент, за да се хареса на управляващите. Неговата кауза е България и добруването на българския народ. Но тези неща са много далечни от мисловния процес на Борисов.

На всичко отгоре, Борисов трябваше да е в България и да преклони глава на днешния 9 май пред подвига и саможертвата на десетките милиони руски и съветски хора, благодарение на които ние сега сме живи. Защото съдбата ни беше определена. Славянските народи трябваше да изчезнат от лицето на земята.

Но дали Борисов се мисли за славянин?!

istinata.net

Tagged

1 thought on “Борисов от Румъния: Възмутен съм от Радев! Прилича на Плевнелиев!

  1. Е ПО ГОЛЯМА ОБИДА ОТ ТАЗИ НЯМА – ДА ТЕ СРАВНЯТ С ПЛЕВНЕЛИЕВ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *