Борисов пак ЗАБИ нож в ГЪРБА на Русия: Вижте какво НАПРАВИ шайката на ГЕРБ! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

България отблизо

Делян Добрев и други Борисови калинки твърдят, цитирани от news.bg, че правителството се договаряло с руския гигант „Газпром“ за цената на природния газ, който се доставя на страната ни.

Нищо подобно! Според Добрев, преговорите на техническо ниво били започнали. Само че резултати няма никакви. Или по-точно,  резултатите са против интересите на България.

И това е така, понеже каканиженето, че са започнали преговори за намаляване цената на природния газ е лъжа номер едно. В изявление до медиите, „Булгаргаз“ информира, цитиран от news.bg, че са подготвени анекси към българо-руския Договор за доставка на природен газ, с които анекси, Договорът бил вече приведен в съответствие с приетите от така наречената Европейска комисия, „правила и ангажименти“.

Пита се, защо Брюксел се намесва в един договор между две държави? Не е ли работа на България и Русия да определят какъв да бъде договора и какви да са правилата за доставка на природния газ?

Това е първият въпрос, който се отнася до недопустимата, бих казал тиранична намеса на ЕС, в договор между две държави. Що за „демокрация“ е това, когато Брюксел се държи като господар на страните-членки на ЕС?

Вторият въпрос е кой от българска страна, защото Русия не може  да се намеси в отношенията между нас и Европейската комисия…Та кой от наша страна е допуснал такова непростимо унижение на суверенна Република България? Да подписва договори под чужда диктовка? Вярно, че ние сме членове на ЕС, но това съвсем не означава, че сме роби на Брюксел.

И тези, които се подчиняват на ЕС-овското робство и го налагат на България, си имат имена. Това са Борисов и неговата шайка от ГЕРБ.

Значи договорът с „Газпром“ не е за цената на газа, а за изпълнение на антибългарските заповеди на ЕС.

Лъжа номер две. „Булгаргаз“ информира че били предложени няколко клаузи, които отново са ни натрапени от Брюксел. И Борисов отново се подчинява безпрекословно. Според тази информация не се водят никакви преговори за намаляване цената на природния газ, а за евентуална промяна на цената, ако световната конюнктура се променяла. Някога. В бъдеще неопределено време.

След тези лъжи идва ред и на истината. Въведена е клауза в Договора, според която, „Булгаргаз“ може да поиска, цялото транзитирано от нас количество природен газ, да се предостави на…Украйна. Ако „Булгаргаз“ не е в състояние да организира самостоятелно транзита на газ.

Ами за какво тогава е цялата наша система за транспортиране на природен газ? Същата, за която българският данъкоплатец е хвърлил стотици милиони евро? И която Борисов уверяваше, че била много добра?

Защо ще даваме нашата печалба от транзита на газ, на Украйна? Толкова ли сме богати? И защо Борисов дава на чужда държава нещо, което не е негово?

Всички се сещаме, че заради това искане на „Булгаргаз“ , тоест на Борисов, който изпълнява антибългарска заповед на ЕС, губим не само печалбата от транзита. Губим всякаква възможност за договаряне на по-ниска цена на газа с Русия. Защото Владимир Путин никога няма да намали цената на газа за България, след като Борисов отново му забива нож в гърба. Защото руският президент отдавна заяви, че от началото на 2019 г. Украйна няма повече да транзитира руски газ и нефт.

Това е, вече не знам кое поред, предателство на Борисов спрямо българските национални интереси. И спрямо нашата посестрима Русия. Която 4 дълги години гледа с болка и гняв, как бесните украински бандеровци, избиват руските хора в Донбас.

Затова не питайте Русия, питайте Борисов защо цената на природния газ е най-висока у нас. И ще продължи да е такава. Понеже с наглост, лъжи и извъртания, шайката на Борисов вече 10 години мами българския народ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Борисов пак ЗАБИ нож в ГЪРБА на Русия: Вижте какво НАПРАВИ шайката на ГЕРБ! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

  1. Да, Борисов пак успя да забие поредния си нож в изпосталялото и гърчещо се тяло на България – този път чрез Русия! Но Русия е мощна, а ние без нея сме от немощни по-немощни! Така ни се пада – докато ние псуваме и уж точим ножове, Борисов ни посича безмилостно! Затова имаме един-единствен шанс и изход: На нож срещу Борисов! На нож!!!

  2. Онуй нищо извърши безброй предателства , грабежи, поради което България загуби стотици милиарди! Няма ли да има възмездие!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *