Борисов пак мисли за себе си, докато управляващата коалиция се тресе отвътре! Ето какво прави сега!

България отблизо

Слави Трифонов написа в своя профил във „Фейсбук“, че Борисов се опитва да спаси Владислав Горанов и да удържи народния гняв срещу себе си, с падането на партийната субсидия до един лев.

На 4 юни стана ясно, че министърът на финансите Владислав Горанов има 30 дневен срок, който вече изтича, за да поправи неправомерно раздадените по-високи субсидии, които са получили политическите партии.

Върховна административна прокуратура, която провери изнесената информация в „Шоуто на Слави“, че партиите всъщност са получили не 11 на глас, а над 13 лв. и че методиката на изчисляване на субсидиите, противоречи на закона. Шоуто на Слави се позова на получена от МФ информация, но главният прокурор Сотир Цацаров веднага се самосезира и разпореди проверка.

Наскоро Даниела Дариткова заяви, че депутатите на ГЕРБ остават зад позицията си за партийна субсидия от 1 лев.

Всичко това стана повод за скандали и в групата на Обединените патриоти. Не трябва да правим крачка назад със субсидията от 1 лев, да се търсят други варианти означава, че бягаме от това, което хората искат, обяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

На срещата са присъствали депутати от НФСБ и ВМРО и те не споделяли позицията на атакистите и герберите. Ние, депутатите от „Атака“, също като ГЕРБ, сме на мнение, че субсидията трябва да остане 1 лев, поясни Сидеров. Хората му нямало да направят крачка назад. Освен това изтъкна като аргумент и резултата от референдума. Харесва ни, не ни харесва, това е гласът на българина, отсече той.

Очаквано, партньорът му в ОП Валери Симеонов не бе особено доволен. Показали сме на първо гласуване, че искаме намаляване на субсидията, заяви и лидерът на НФСБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и финансовият министър, и Томислав Дончев казали друго.

Който се отмята да си понесе отговорността за това, отсече Симеонов. Не зная кой управлява ГЕРБ и на кого да вярваме, сподели още той. Лидерът иска категорична позиция от герберите. Не трябва да се ликвидира многопартийната система, каза Симеонов. Няма смисъл от консултациите с другите партии след смяната на позицията на ГЕРБ./news.bg/

Позицията на БСП е ясна, отсече депутатът Александър Симов и не коментира повече като се позова на факта, че БСП не е поканена при обсъждането. А всъщност нещата са пределно прости. Борисов отново се опитва да спаси себе си. И да постави всички останали партии в положение на зависимост от Борисов и ГЕРБ. Защото и за малките деца е ясно, че ако партиите останат без финансиране, те няма да загубят. И няма да спрат да функционират. Но сега вече открито ще действат против нас, оправдавайки се с волята на дарителите-олигарси. Не че сега ги няма, но тяхното присъствие не е така осезаемо. И ние можем да искаме от партиите да изпълняват конституционните си задължения. Защото народът им е работодател. Но ако се осъществи искането на Борисов за 1 лев субсидия, тогава работодатели на партиите ще са олигарсите. И по-точно Борисов. Затова той и неговите пудели настояват така свирепо на единия лев. 

А другото е демагогия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *