Борисов пак СГАФИ много яко: Вижте какво направи след срещата в Ню Йорк!

България отблизо

Всички се чудехме защо така внезапно избликна у янките любов към Борисов, та чак го поканиха на срещата на ООН в Ню Йорк. А то не било покана за коктейли и среща с Тръмп. Извикали са го за „инструкции“. Тоест, за поредната порция заповеди.

Това научаваме, не от другаде, а от самия Борисов. Още не свършила срещата на ООН в Ню Йорк и Борисов, по стар навик, цъфна пред журналистите. И о, свещена простота, взе да ги каканиже едни, та чак на Тръмп да му се изправи косата.

Той каза, цитиран от БНР, epicenter.bg и blitz.bg, че от думите на президента на САЩ Доналд Тръмп, можело да се направи извода, че „които ще купуват руски газ в Европа, ще имат проблеми“.

Затова правителството предлагало, продължава Борисов, европейския газов хъб „Балкан“, където да можело, ако цената на американския втечнен газ, или на Египет, или на Израел е по-добра, ние да си купим съответно втечнения газ на янките. Ако цената на руския газ била по-добра, ние я слагаме на бизнесплоскост. Какво означава думата „бизнесплоскост“, само един Борисов знае.

Но по-важно е другото. С „коментарите“ си, Борисов разкрива нещо, което всички знаят, но американците не си го признават. Че на „бизнесмена“ Тръмп и на САЩ, изобщо не им пука за един от основополагащите принципи на пазарната икономика – конкуренцията. И, че Тръмп  и САЩ налагат силово на държавите, своите интереси.

А пък ние, вместо евтиния руски природен газ, трябва да купуваме скъпия американски втечнен газ. При това, Борисов дори се опитва да ни внуши, че от така наречения газов хъб „Балкан“, ние сме можели да си купим по-евтиния газ.

Никой обаче не може да разбере, как хем Тръмп нарежда на Борисов да купува само втечнения газ на янките, хем ще избираме кой газ е по-евтин – американският или руският – и ще купуваме по-евтиния?

Нещо повече. Който може да обясни как американският втечнен газ, който идва чак от САЩ, и най-напред трябва да влезе в американски завод, за да го втечнят, след това, да бъде превозен с кораби през океана, за да стигне в Европа, и накрая да влезе в европейски завод, за да го върнат отново в газообразно състояние…Който може да обясни как този американски газ може да бъде по-евтин от руския, заслужава Нобелова награда.

Само че Борисов няма да получи Нобелова награда. Защото се опитва нескопосано да ни внуши, първо че трябва да купуваме само втечнения газ на янките, и второ, че той може да е по-евтин от руския.

Но „сюрпризите“ на „Бащицата“ не свършват дотук. Тръмп му е заповядал и още нещо. „С парите, които събрахме повече в бюджета, продължава Вождът, цитиран от news.bg, ще можем да си позволим машини за военните сили. Благодарих на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и му казах, че сме отделяли доста повече пари за отбрана, отколкото официалната статистика. Най-после трябва да си купим нови изтребители, за да можем да защитаваме въздушното си пространство“.

Значи първото, за което са извикали Борисов в Ню Йорк е да купуваме само изключително скъпия американски втечнен газ. А второто е, да започнем да купуваме старите самолети и други оръжия на САЩ.

Тръмп ни заповядва да даваме пари на САЩ, при положение, че ние сме най-бедната държава в Европа. А САЩ са най-богатата държава в света. И Борисов веднага изпълнява тези заповеди, които драстично противоречат на нашия национален интерес.

Тези думи на Борисов разкриват и огромната разлика в отношението на САЩ и на Русия към нас. Янките просто ни заповядват. А Русия ни прави взаимноизгодни предложения.

Сами си правете изводите, с кого е по-добре да сме в съюз.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Борисов пак СГАФИ много яко: Вижте какво направи след срещата в Ню Йорк!

  1. По татово време партийните дебили ги командваха по телефона от Москва. На днешните дебили телефона не помага. Викат ги на място, да им набиват канчетата с дни. Толкова са прости. Хахаа…

  2. Госпожи и господа, вече наистина нямам нерви…Сутрешните блокове на нагазурчените на ГЕРБ телевизии, отдавна не гледам, вестници не чета,вече и тук стана страшно!!Лягаш си вечер, заспиваш с какво е казал Цървула от Банкя, събуждаш се, пак Селянина с колелото от Банкя нещо казал или за пореден път се е осрал?!И какво от това, той съсипа държавата ни, народа ни, продължава безнаказано да се изживява като цар самодържец, Аз дадох, Аз разпоредих, Аз заповядах, Аз отязох 584 654 412 ленти, Аз, Аз,Аз…..А защо Той, Най, Най Великият, не използва Аз при:3 пъти увеличеното парно за 1 година,2 пъти тока,1 път водата и т.н
    Само ще попитам, госпожи и господа, ние ли сме най-загубеният народ на Балканският полуостров, Европа и света, че го търпим този неграмотен, без никакво образование и обща култура самовлюбен,нагъл престъпник и шайката му??? Има ли опозиция, прокуратура, държавни органи, медии?!Има и всички те са под шлифера му и му въртят малки музикални форми…Бог да пази България, още година-две с този продажен и безскрупулен тип и Родината ни няма да я има!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *