Борисов пак се скри на 3 март и забрави Русия в протоколния си поздрав! Само президентът отново ще е сред народа!

България отблизо

Честит Трети март! В деня на Националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Почитаме паметта на нашите предци и поколения наред пазим яркия спомен за делото им, което е извор на национална гордост и чувство за дълг и отговорност към България.

Това казва премиерът Бойко Борисов в своето поздравление по случай Националния празник на Република България 3 март, съобщиха от правителствената информационна служба.

Ама кога го е казал, къде го е казал, как го е казал – ни дума, ни вопъл, ни стон.

„Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност“, отбелязва Борисов. „Поколения българи се бориха, за да си върнем свободата, независимостта, държавността, да заемем достойно място сред развитите демократични държави. Днес, когато тези национални каузи са спечелени, продължаваме да отстояваме авторитета на България пред света.“

И така нататък и така нататък!

Някой да разпознава и една думичка от стила на Борисов? Едва ли.

Част от тези слова той ги няма в речника си, а и да ги е чувал, не би могъл да ги подреди точно така. Този път екипът му се е престарал и тотално е променил лексиката на министър-председателя. До такава степен, че и той няма да си разбере речта.

И, разбира се, забрави да спомене Русия!

Тя не съществува.

Някак сме се самоосвободили на 3 март и оттам нататък сме поели по пътя към ЕС.

Срам!

Невероятен срам.

И все пак този път поне му спретнаха реч.

Защото миналата година и едно честито нямаше!

За сметка на това президентът Радев отново ще е сред народа.

И ще отдаде дължимото на Русия.

От 11.00 часа държавният глава ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата, по случай 141 години от Освобождението на България.

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София ще се състои тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България.

Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. От 19.30 часа в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще се състои традиционният прием за Трети март, даван от държавния глава.

А Борисов най-вероятно ще се крие под магнолията и ще чака указания какво да говори утре с Медведев!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *