Борисов победил партията на европейските социалисти! Нинова за него вече била малка гара!

България отблизо

За мен аплодисментите в ЕП днес означаваха, че сме победили партията на европейските социалисти и това е най-важното“, заяви Бойко Борисов по повод днешната оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Когато победиш – можеш и да замълчиш. Когато си победен трябва да говориш. И Нинова трябва да говори. За всички европейски избори имаме слаба активност. За съжаление, интересът на българите е такъв. Знаете българите как почиват, децата са във ваканция. От камерите на АПИ се вижда, че над 500 хиляди са излязли.
„А иначе ние сме дисциплинирам член на ЕНП и нямаме колебания към позициите ни. Далеч е да кажем кой ще бъде еврокомисар. Мария Неделчева направи една много добра кампания и сами видяхте, че разликата между нея и другите кандидати беше потресаваща в нейна полза.“
Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.
„Омръзна ми социолози и политолози да казват какво мисля аз. Аз никога не се меся в работата на други партии и съжалявам, че не можахме да си направим важно мероприятие. В четвъртък ще се съберем. Никога не съм си давал мнението кой да е лидер и кой да дава оставка. Много пъти са ме подканвали, и действително съм давал оставка, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. БСП ще решат какво да правят.
А що се отнася до принципа, че лидерът трябва да поеме отговорност за провалите на своята партия и най-вече за огромната корупция, която е обхванала министри и зам. министри в неговото правителство… По този въпрос Борисов не обелва и дума. Той се прави на добър, лош, разгневен или удивен, но на казва дали той като лидер на партия, обхваната от корупция, заради която хората не искат да ходят на избори, трябва да поеме отговорност.
Е, щом той не иска да поеме отговорност, ще трябва ние да го отстраним от властта, понеже думата на народа не трябва да се пренебрегва. От никого. Дори от Борисов и Брюксел.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *